Nem látszott az osztálykülönbség

Mindkét csapat a legjobb összeállításában léphetett pályára, így joggal reménykedtünk egy jó mérkőzésben a remek formában lévő Veszprém FC, és a bajnokság legutóbbi fordulójában Debrecen ellen bravúros 4-4-et elérő Kaposvár között.

Az összecsapás egy veszprémi lehetőséggel indult, a 2. percben Finta ment el a baloldalon, de ígéretes lövése az oldalhálóban landolt. Az első tíz percre veszprémi fölény volt jellemző, a Kaposvár megilletődött csapat benyomását keltette, előbb Babos veszélyes beadását vágták ki a védők Tatai elől, majd Szőllőskei jobboldali ívelését Babos fejelte centikkel a jobb kapufa mellé. Az első kaposvári lehetőségre a 12. percig kellett várni, Nikolic 16 méterről leadott lövését Varga Tamásnak kellett hárítania. A 14. percben váratlanul vezetést szerzett a vendégcsapat. Nikolic kapott egy remek labdát a balszélen, szépen lekezelte, majd 11 méterről a kimozduló Varga mellett a kapu baloldalába lőtt, 0-1.

A gól után szinte azonnal egyenlíthetett volna a VFC, Finta mintaszerű passzát Babos senkitől sem zavartatva, öt méterről bombázta a felső lécre. Lüktető maradt a játék, mindkét oldalon veszélyben forogtak a kapuk. A 26. percben góllá érett a veszprémiek nyomása, Tatai szépen ment el középen, majd a jobboldalon érkező Babos elé tálalt, aki a kifutó Milinte mellett lőtt a kaposvári kapuba, 1-1.

A 30. percben az egész mérkőzésen indiszponált játékvezető óriási hibát követett el, a kaposváriak 30-as számú védője, Stanic belerúgott a földön fekvő veszprémi játékosba, a jogos kiállítás helyett Berke bíró sárga lappal jutalmazta a kaposvári védőt, valamint a reklamáló Varga kapust is sárgával büntette.
Három perccel később Zahorecz végzett el szabadrúgást kb. 40 méterről, lövése a hazai védők lábai között Petrókhoz került, aki tíz méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát, így óriási szerencsével ismét a Kaposvár jutott vezetéshez, 1-2. A félidő hátralevő részében a két kapu között folyt a játék, de nagyobb helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem.

A második félidőre a kaposvári edző két cserével próbálta felrázni csapatát. Az első negyedórában egy-egy szabadrúgás jelentett veszélyt a kapuk előtt, de Varga és Milinte is biztos kézzel hárította a próbálkozásokat. A 67. percben hatalmas egyenlítési lehetőséghez jutott a VFC, Finta 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, lövését Milinte tornázta ki a jobb felső sarokból, a kipattanó labdát Pálfi fejelte középre, az érkező Soós János fejesét a gólvonalról vágták ki a védők a mezőnybe.

A mérkőzés hátralevő perciben óriási küzdelem folyt a pályán, a Kaposvár játékosai durva szabálytalanságokkal hívták fel magukra a figyelmet, de ezek megtorlatlanok maradtak. A 79. percben Varga ejtette ki a labdát egy lövés után, de remek vetődéssel sikerült hárítania az ismétlést. A lefújás előtt még mindkét oldalon adódott egy-egy lehetőség, de ezeket egyik csapatnak sem sikerült kihasználnia, így 2-1-es vendéggyőzelemmel végződött az összecsapás.

Sajnos a kritikán aluli játékvezetői tevékenység rányomta a bélyegét a mérkőzésre, óriási hibáikkal nagyrészt a hazai csapatot sújtották.
A két csapat között egyáltalán nem látszott az osztálykülönbség, a VFC játékosai bátran játszottak, minden dicséretet megérdemelnek a mai teljesítményük alapján. Így tovább srácok, szép volt!

A veszprémi csapat legközelebb vasárnap lép pályára, 16 órai kezdettel a Lombard Pápa második csapatánál vendégeskednek.

Veszprém FC–Kaposvári Rákóczi 1–2 (1–2)

Veszprém, 300 néző.
Vezette: Berke B. (Kovács Z., Huszár B.) 

Veszprém: Varga – Szölöskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Soós, Kalcsó, Tatai – Babos (Czvetkó, 75.), Finta Vezetőedző: Orbán Tamás 
Kaposvár: Milinte – Kovacsevics, Petrók, Zahorecz, Bogdán – Balázs, Grúz, Hegedűs (Markovic, 46.), Sztanics (Pintér, 46.) – Szepesi, Nikolics (Lambulics, 67.) Vezetőedző: Prukner László

Gólszerző: Nikolics (0–1) a 14., Babos (1–1) a 26., Petrók (1–2) a 33. percben
Sárga lapok: Varga, Szőllőskei, Tatai, illetve Stanic, Bogdán, Petrók, Zahorecz.