A VESC nyerte a rangadót

Fordulatos mérkőzésen, öt szettben győzött a VESC női röplabdacsapata a vendég rákospalotaiak ellen.

Férfi röplabdacsapatunk újabb győzelme után több szurkoló éppen beesett a női mérkőzés kezdetére, de biztosan nem bánták meg, hiszen rendkívül izgalmas mérkőzést láthattak a gyengébbik nem képviselőitől.

Az első szett nem alapján nem lehetett nehéz mérkőzésre számítani, ugyanis a veszprémi lányok remekül elkapták a mérkőzés fonalát, lendületesen kezdtek, és a szettben végig vezetve 11 pontos különbséggel szerezték meg az előnyt. (25:14, 1:0)

A második játszmára azonban megtört a lendület, a vendég rákospalotaiak zsinórban hét pontot ütöttek, ezzel már a szett elején jelentős hátrányba került a csapat. (0:7) A következő periódusban folyamatosan ledolgozta hátrányát a veszprémi gárda, és 13:13-nál egyenlített, sőt két ponttal át is vette a vezetést. Itt azonban újabb hullámvölgy következett, és máris hárommal a vendégek vezettek. (15:18) Környei, Jezerniczky és Földesi vezérletével megpróbálták ledolgozni a hátrányt a hazaiak, de végül a vendégeké lett a szett. (22:25, 1:1)

A harmadik játék első harmadában rendre a veszprémiek vezettek, de egy-két pontnál nagyobb előnyre nem sikerült szert tenniük. 10:11-nél vezettek először a vendégek, és el is húztak négy ponttal, de elsősorban Jezerniczky jó sáncainak köszönhetően sikerült az egyenlítés. (15:15) A lendületben lévő veszprémiek már öt ponttal is vezettek (22:17), de a remekül hajrázó rákospalotaiak megfordították a játszmát, és összesítésben is átvették a vezetést. (24:26, 1:2)

A negyedik szettre összeszedte magát a veszprémi csapat, és az első technikai idő elérésénél már négy ponttal vezetett, amit a szünet után még néggyel sikerült megfejelnie. (12:4) A vendégek fokozatosan felzárkóztak, de három ponton belülre nem sikerült feljönniük. 17:14-nél jókor jött Szelle pontja és Környei ász szervája, majd Kovács magabiztos leütései végképp eldöntötték a játszma sorsát. (25:17, 2:2)

A döntő játékban szinte végig a veszprémi lányok vezettek, de egy-két pontosnál nagyobb előnyre sikerült szert tenniük. A csereként beállt Pintér lendületet hozott a csapat játékába, rendre értékes pontokat szerzett. 11:11-nél még döntetlen volt az állás, így nem csoda, hogy harsogott az egyetemi Tornacsarnok. A hazai szurkolók nagy örömére a végjátékban a veszprémiek koncentráltak jobban, és a rövidített játékot végül három ponttal nyerték meg. (15:12, 3:2) 

Mérkőzéstükör

 - Elég változatos mérkőzést játszottunk, szeretnék gratulálni a Veszprémnek. Nagyon sok hibával tarkított mérkőzés volt, mindkét csapatnak volt esélyese a győzelemre – értékelt Szalayné Sebők Éva, a vendégek edzője.

- Álomszerűen kezdtünk, de úgy gondolom, hogy ez a különbség nem volt reális. Jobban játszottunk, a palotaiak viszont nagyon nem érezték a játékot. A második szettre érthetetlen módon megfordult minden, néhány játékosunk elfáradt, csak a szélen tudtunk játszani, nem tudtuk eljuttatni a centerekhez a labdát. Az ötödik szettből óriási küzdelemben mi jöttünk ki jobban, szerencsénk volt, és kevésbé kapkodóan tudtunk játszani mint az ellenfél – értkelt Oláh János, a VESC edzője.

- Nehezebben melegedtek be a palotaiak, mi viszont jól indultunk, és megszereztük a vezetést. A női csapatoknál szokásos hullámvölgy a második szettben bekövetkezett, nem sikerültek a nyitás-fogadások, ami egy kicsit megtörte a csapatot. A harmadik szettben sikerült feljönnünk, csapatként tudtunk játszani, mindenki odatette magát, és a végjátékban sikerült koncentrálnunk – mondta Kovács Anikó, a hazai csapat játékosa.

A hosszú hétvége miatt dupla fordulót rendeznek a bajnokságban, így a lányok nem pihenhetnek sokat, vasárnap Nyíregyházára utaznak újabb bajnoki pontok reményében.

Veszprémi Egyetemi SC - Palota Böllhoff 3:2 (14, -22, -24, 17, 12)

Veszprémi Egyetemi SC: Bodnár Rita, Környei Dóra, Jezerniczky Tímea, Szelle Dóra, Földesi Nóra, Kovács Anikó
Csere: Vida Eszter, Pintér Eszter
Edző: Oláh János.

Palota Böllhoff: Chován Ágnes, Keppel Barbara, Péter Krisztina, Oláh Vivien, Balogh Beatrix, Valasik Marietta
Csere: Nagy Gabriella, Kolada Judit, Balog Dorina
Edző: Szalayné Sebők Éva