Költségvetés és támogatások napirenden

Az önkormányzat költségvetési koncepciójának áttekintése után újabb támogatási kérelmeket bírált el a sportbizottság.

Veszprém város Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának keddi ülésének első napirendi pontjában az önkormányzat SZMSZ-ének tervezett módosításairól tájékoztatott Dr. Dénes Zsuzsanna. Néhány vitás kérdés tisztázása után a bizottság elfogadta az előterjesztést.

A következő napirendi pontban Scher Ágota tájékoztatta a bizottságot az önkormányzat 2009. évi költségvetési koncepciójáról, és a következő évi előrejelzésekről. Várhatóan a csökkenő állami támogatás következtében keletkező bevételkiesést – ami inflációval együtt, reálértéken kb. 20 % - nem tudják helyi adókkal pótolni, mivel a helyi vállalkozások többsége nem számít az ideinél jelentősen több bevételre. A költségvetés nehéz helyzete várhatóan érinteni fogja a sportot is, ezért Gyimesi Károly, bizottsági tag kiemelte, hogy az egyesületeknek létfontosságú a helyi vállalkozások mozgósítása, a szponzori bevételek növelése. Nagy Piroska egyetértett a gondolattal, de hozzátette, hogy ehhez állami ösztönzés is szükséges, ami túlmutat a bizottság hatáskörén. A költségvetés tervezetet a bizottság a közgyűlés számára egyhangúan megtárgyalásra javasolta.

A harmadik napirendi pontban Juhász László, csoportvezető előterjesztette, hogy a Veszprémi Egyetemi és Diákatlétikai Clubnál (VEDAC) folyó tervszerű és eredményes – a VEDAC az ország legeredményesebb atlétikai klubja - munkának köszönhetően a város a következő olimpiai ciklus végéig, vagyis 2012. december 31-ig hosszabbítsa meg a klubbal a kiemelt támogatásra vonatkozó, jövő év végéig érvényes szerződését. A bizottság egyhangúan támogatta az előterjesztést, amit a közgyűlésnek is el kell fogadnia.

A negyedik napirendi pontban a bizottság a beérkezett rendkívüli támogatási kérelmeket bírált el. A nehéz anyagi helyzetben lévő, ugyanakkor az eddigi bajnoki mérkőzésein hibátlanul teljesítő VESC férfi kosárlabdacsapata 250.000 Ft támogatásban részesült, a Veszprémi Thai-Box SE eszközbeszerzésre kapott 180.000 Ft-ot, míg a Gizella-VSE női labdarúgói a megemelkedett működési költségek finanszírozására kapott 148.000 Ft-ot.