Foghíjas hétvégi paletta

Néhány bajnokságban már elkezdődött a téli szünet, míg a röplabdásoknál ezen a hétvégén szünet van, így igen foghíjasnak mondható a hétvégi sportkínálat.

Szerdán a női röpisek a TFSE gárdáját fogadják a Magyar Kupa 2. fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzést 3-0 arányban nyerte a VESC, már egy megnyert szettel is a veszprémiek jutnak tovább, de természetesen cél a győzelem. Férfi kézilabdásainkra rangadó vár, a bajnokság harmadik helyén álló, még veretlen Dunaferr látogat Veszprémbe. A vendégek egy fiatal, lendületes, emellett rutinos játékosok által is erősített alakulat, nem számíthat könnyű mérkőzésre az MKB.

Pénteken a Vetési Gimnáziumban megyei rangadóra kerül sor, a kosárlabda NB1/B 8. fordulójában a Pápai KC látogat a királynék városába. Egy hónapja Magyar Kupa mérkőzésen már találkozott egymással a két csapat, akkor 11 pontos veszprémi győzelem született. A női kéziseknél beköszöntött a téli szünet, de lányaink nem tétlenkednek, a világbajnokságra készülő Chile gárdájával játszanak felkészülési mérkőzést.

Szombaton Győrbe utazik a Gizella hölgykoszorúja a téli utolsó fordulóban, az utolsó előtti helyezett otthonából reményeink szerint győzelemmel térnek haza a lányok. Az MKB Veszprém Boszniába utazik, ahol a múlt szombaton fölényesen legyőzött Bosna Szarajevó csapatával találkoznak. Sajnos a jelenlegi állás szerint az összecsapást a Viasat6 fogja közvetíteni, így nem sok háztartásban lesz követhető élőben a mérkőzés.

Vasárnap az NB3 idei utolsó játéknapján a Veszprém FC a Szombathelyi Haladás második csapatához látogat. Czvetkó súlyos sérülése után sajnos Kalcsó Gábor is feliratkozott a maródiak listájára, arccsonttöréssel műtötték a héten, 4-6 hét kihagyás vár rá. NB2-es kéziseinkre könnyűnek ígérkező feladat vár, az utolsó előtti helyezett Tapolcát látják vendégül, a célok elérése érdekében kötelező begyűjteni a két bajnoki pontot.

November 18. (szerda)

18:00 VESC – TFSE női röplabda Magyar Kupa, helyszín: Tornacsarnok
18:00 MKB Veszprém – Dunaferr férfi kézilabda liga, helyszín: Veszprém Aréna

November 20. (péntek)

18:30 VESC – Pápai KC férfi kosárlabda, helyszín: Vetési Albert Gimnázium
18:30 Veszprém Barabás KC – Chile női kézilabda felkészülési mérkőzés, helyszín: Veszprém Aréna

November 21. (szombat)

14:00 Fészek Csempebolt NFK - Gizella-Veszprémi SE női labdarúgás, helyszín: Győr
17:30 HC Bosna Gas Sarajevo - MKB Veszprém férfi kézilabda BL, helyszín: Szarajevó

November 22. (vasárnap)

13:00 Haladás II. - Veszprém FC férfi labdarúgás, helyszín: Szombathely
18:00 VESC – Tapolca VSE férfi kézilabda, helyszín: Stadion Munkacsarnok