Sikeres évet zártak a röplabdások

Kedden este tartotta a Veszprémi Röplabda Alapítvány hagyományos, év végi bankettjét a Hungária Étteremben.

Részt vettek az eseményen a veszprémi röplabda aktívái - sportvezetők, edzők és játékosok egyaránt -, illetve veszprémi sportvezetők, támogatók és szimpatizánsok. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt többek között Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Debreczenyi János, polgármester is.

Háli József, a megyei röplabdaszövetség elnöke az alapítvány nevében is köszöntötte a megjelenteket, megköszönte a támogatók által egész évben nyújtott segítséget, és felsorolta az idei eredménylistát. A legkiemelkedőbb teljesítményt idén természetesen az Extraligába feljutott Company Nyelviskola VRC csapata nyújtotta, de remekül teljesítettek a VESC női röplabdázói is.

Háli József adta át az idei elismeréseket, és néhány mondatban méltatta a kitüntetetteket. Elsőként az aktív versenyzéstől elköszönő sportolókat, Benedek Dorottyát és Kintli Mónikát köszöntötte, és elmondta, bízik abban, hogy a lányok megmaradnak a sportág mellett.


Kintli Mónika és Benedek Dorottya

A veszprémi röplabdasportért végzett munkájáért elismerésben részesült Jerzeniczky Jánosné és Vörösházi Endre, valamint edzői munkájáért Holdinger Szilárdot díjazták. Baranyai Andor veseátültetettként szerzett érdemeket városunknak, a Transzplantáltak Világjátékán kétszer is a győztes csapat tagja volt, de ezüst- és bronzéremből is begyűjtött kettőt-kettőt.

Az alapítványt 1989-ben alapították, így a húszéves jubileum alkalmából ketten is kiemelkedő elismerést kaptak. Felföldi Sándor, az alapítvány alapító tagja anyagilag is támogatta a veszprémi röplabdát, de sajnálatos betegsége miatt nem tudott megjelenni a rendezvényen, a résztvevőtől távollétében is nagy tapsot kapott. A másik kitüntetést Szencz Lajos kapta, a BVTC korosztályos és felnőtt csapatának egykori tagja, aki ifjúsági válogatott is volt, jelenleg anyagilag támogatja az alapítványt.

A hivatalos programot követően ízletes vacsora mellett beszélgethettek a veszprémi röplabdabarátok.