Első helyen telel a Veszprém FC - 1. rész

Összefoglalónk 1. részében a csapat őszi teljesítményét elemezzük mérkőzésről-mérkőzésre a nyári felkészüléstől az ősz utolsó mérkőzéséig.

A 2008/2009-es szezonban elért második hely után a vezetők az előző évekhez hasonlóan nem tűztek ki konkrét helyezési célt, a legfontosabb az, hogy olyan személyektől független gárda alakuljon ki, ahol nem kell félni attól, hogy ki sérül meg, ki igazol el, hanem legyen 15-16 olyan játékos, akiket bármikor be lehet vetni, illetve legyen egy olyan csapatszerkezet, ahová bármelyik játékos gond nélkül be tudjon illeszkedni.

A játékoskeretben az előző évhez képest nem történt nagy változás, de meghatározó játékosok távoztak a csapattól. Marosvölgyi Tamás Hévízre, Bognár Péter Badacsonytomajra, Grósz Róbert pedig Ausztriába igazolt, míg érkező oldalon hat labdarúgó, Szöllőskei Péter (FC Ajka), Kalcsó Gábor (Celldömölk), Leitold Tamás (Győri ETO), Donát Máté (Siófok), Kovács Péter (Videoton FC), valamint Bacsi László (Haladás) található.

Az első tétmérkőzést a Magyar kupában játszotta a csapat a Balatonszárszó SE csapatával. A tartalékosan felálló veszprémi gárda emberhátrányban játszva, hosszabítás után 3-1 arányban győzte le a somogy megyei együttest. A góljainkat Csordás, Novothny és Kovács Péter szerezték. A 2. fordulóban a Police-OLA (Zala megye, megye II:) csapatával mérkőzött meg a VFC, és sima 5-0-s győzelmet aratott a szerény képességű hazai csapat ellen. Góljainkon Tatai kétszer, Babos, Kalcsó és Lang osztoztak.

A következő körben az NB 1-es Kaposvári Rákóczi látogatott a királynék városába. Mindkét gárda a legerősebb összeállításában lépett pályára, de a két csapat között egyáltalán nem látszott az osztálykülönbség. A VFC játékosai bátran játszottak, veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, de a szerencse nem állt a hazaiak mellé, illetve a játékvezető súlyos hibái is a kaposváriakat segítették. A 2-1-es kaposvári győzelem alkalmával Babos szerezte a veszprémiek gólját.

NB III Bakony Csoport – Fordulóról fordulóra

1. forduló: Veszprém FC – Sárvár 4:1 (2:1)
A bajnokság első mérkőzését a Sárvár ellen játszotta a veszprémi csapat hazai pályán. A tavaly óta jelentősen meggyengült Sárvár ellen magabiztos 4-1 arányú győzelmet könyvelhetett el Orbán Tamás legénysége. A srácok tetszés szerint alakították ki a helyzeteket, jobb összpontosítással nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna a csapat. A gólokon Pálfi, Babos, Tatai és Soós osztozkodott.

2. forduló: Csesztreg – Veszprém FC 0:4 (0:3)
A következő fordulóban Csesztregre látogatott a veszprémi csapat. Ismét meggyőző játékot bemutatva 4-0-s győzelmet könyvelhettek el a veszprémi játékosok. Tatai kezdte meg a gólgyártást, majd még az 1. félidőben Babos duplájával 3-0-s vezetést szereztünk. A második félidőben Kalcsó góljával alakult ki a végeredmény.

3. forduló: Veszprém FC – Csorna 3:0 (2:0)
A 3. fordulóban a Csorna csapata látogatott az egyetemi stadionba, csapatunk magabiztos 3-0-s győzelmet aratott. Az első félidőben nagyszerűen játszott a VFC, Babos duplájával 2 gólos vezetést szereztünk. A második félidőben kicsit visszaállt a csapat, nagyobb teret hagytak a vendégeknek, így több helyzet is adódott a Csorna előtt, de szerencsére nem találtak kaput a vendégek lövései. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, ugyanis Tatai szépségdíjas góljával a 70. percben eldőlt a három pont sorsa.

4. forduló: MTE – Veszprém FC 0:0
A 4. fordulóban rangadóra került sor Mosonmagyaróváron, az MTE csapata ellen. Az első félidő enyhe mezőnyfölénye után a második félidőben kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Sajnos az előző fordulók helyzetkihasználása (nagyon sok ziccer maradt ki), ezen a mérkőzésen már megbosszulta magát, ismét nagy helyzetek maradtak kihasználatlanul, bár az MTE csapata lesgólt rúgott, a 0-0 igazságos eredménynek mondható az ütközet után.

5. forduló: Veszprém FC – Körmendi FC 2:0 (2:0)
Egy közepes iramú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a VFC, a csak védekezéssel foglalkozó vendégek ellen, a különbség nagyobb is lehetett volna, ha a körmendi kapus nem védett volna kiemelkedően. A hazaiak góljait Tatai és Kalcsó szerezték, mindketten az üres kapuba találtak be.

6. forduló: Veszprém FC – Lipót Pékség 4:0 (1:0)
A veszprémi srácok ezen a napon bebizonyították, hogy nem véletlenül tartják őket a bajnokság egyik esélyesének, nagyszerű játékkal, magabiztosan fektették két vállra a rivális Lipót gárdáját, a gólkülönbség is teljesen megérdemeltnek tekinthető. Az első félidőben Babos nyitotta meg a gólok sorát, majd Finta 11-esből növelte az előnyt, az utolsó 10 percben előbb Tatai, majd a 15 éves Novothny Soma élete első felnőtt bajnoki góljával bebiztosította a veszprémi győzelmet.

7. forduló: Lombard Pápa FC II. – Veszprém FC 2:3 (1:2)
A parázs hangulatú megyei rangadón a jobb erőkből álló csapat győzött, a vendégek szép támadásokat vezettek, többször is csak az utolsó passzokon múlt, hogy nagyobb veszély alakuljon ki a hazai kapu előtt. A Pápa csapata rendre beívelésekkel próbálkozott, ezek olykor nagy gondot okoztak a veszprémi védőknek. Az első 30 percben Kalcsó szabadrúgás góljával és Babos találatával kétgólos előnyre tett szert a Veszprém, de egy pontrúgás révén szépített a hazai csapat, majd Szőllőskei kiállítása miatt egy félidőt emberhátrányba játszott a VFC. A második félidőben ismét Babos villant, de a Pápa egy hibát kihasználva felzárkózott, ám a mérkőzés végéig már kihúzták a vendégek kapott gól nélkül.

8. forduló: Veszprém FC – Badacsonytomaji SE 3:2 (3:0)
Az első félidőben magabiztos játékot mutatva megnyugtató előnyt harcolt ki a VFC, a gólokat Tatai, Soós és Leitold szerezték, de a második játékrészben nem találta saját játékát a hazai csapat, rengeteg technikai hibát követtek el a játékosok, így felzárkóztak a vendégek, sőt kis híján az egyenlítő gólt is sikerült megszerezniük. Nem szabad semmilyen következtetést levonni az összecsapásból, hiszen ebben az osztályban minden mérkőzés más, de figyelmeztető jelnek tekinthetjük a jövőre vonatkozóan, nem biztos, hogy ez a teljesítmény legközelebb elég lesz a győzelemhez.

9. forduló: Répcelak – Veszprém FC 1:3 (1:1)
A veszprémi csapat győzelme egy percig sem forgott veszélyben, a hazai csapat a gólon kívül nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani, a vendégek magabiztos játékkal hozták el a kötelező 3 bajnoki pontot. Először Pálfi bólintott a hálóba, majd egy szerencsés répcelaki támadás után Takácshoz pattant a játékszer, aki a kapu közepébe lőtt. A második játékrészben Kalcsó és Tatai biztosították be a vendégek győzelmét.

10. forduló: Veszprém FC – Celldömölki VSE 3:0 (2:0)
Egy roppant alacsony színvonalú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a VFC, a csak védekezéssel foglalkozó vendégek ellen, a különbség nagyobb is lehetett volna, ha a veszprémi csatárok jobban koncentráltak volna a kapu előtt. Babos szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a félidő végén Finta passzolt a hálóba. A második játékrészben a kapuk nem forogtak veszélyben, az első lövésre az 55. percig kellett várni. A vendégek az egész mérkőzésen egyszer sem találták el a kaput, a mérkőzés végén egy szép Finta gól révén alakult ki a végeredmény.

11. forduló: Büki TK – Veszprém FC 0:4 (0:0)
Az első félidőben a veszprémi csapat sorra hagyta ki helyzeteit, ami majdnem megbosszulta magát, Varga Tamásnak kellett hatalmas bravúrt bemutatnia a hazaiak próbálkozásánál. A 71. percben tört meg a gólcsend, Tatai mindenkit megelőzve lőtt a hálóba, majd pár percre rá Finta magabiztosan értékesített egy büntetőt. Az emberelőnyben játszó VFC a hátralevő időben még két góllal terhelte meg a bükiek kapuját, előbb Tatai lőtt a hálóba, végül Kalcsó alakította ki a 4-0-s végeredményt.

12. forduló: Veszprém FC – SVSE-GYSEV 1:1 (1:0)
A hétközi időjárást ismerve, jól előkészített, mély talajú pályán küzdelmes, helyenként durva mérkőzésen igazságos döntetlen született a Veszprém FC és a Sopron csapatai között. A félidő végén Babos szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a második játékrészben Böcskör 11-esből egalizált. Két perccel később a bíró újra büntetőt ítélt, melyet Böcskör ezúttal csúnyán a kapu mellé helyezett. Mindkét szurkoló tábor kitett magáért, lufik, transzparensek, zászlók segítségével teremtettek rangadóhoz méltó remek hangulatot.

13. forduló: Szombathelyi Haladás II. – Veszprém FC 0:1 (0:1)
Az első félidő enyhe mezőnyfölénye után a második félidőben kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A Veszprém FC gólját Babos szerezte büntetőből.

A Veszprém FC gárdája a 13 forduló után 11 győzelemmel és 2 döntetlennel vezeti az NB III Bakony csoportját, 7 ponttal megelőzve a második helyezett Lipót, és 9 ponttal a bajnoki álmokat dédelgető Sopron gárdáját. A góllövőlistát két veszprémi játékos vezeti, a 11 gólos Babos Barnabás áll az élen, őt a 8 gólos Tatai József üldözi. A házi listán őket az 5 gólos Kalcsó Gábor és a 4 gólos Finta Péter követi.

Utánpótlás csapataink sem maradtak el a felnőttek eredményeitől, az U 19-es és az U 16-os csapat is szintén 1. helyen zárt ősszel az NB III Bakony csoportjában Rugovics Vendel vezetésével.

Összefoglalónk 2. részében a vezetők és a játékosok értékelik az őszi szezont felnőtt és utánpótlás szinten is.