Újévi torna a felkészülés jegyében

Három veszprémi csapat is részt vett a Passauban rendezett nemzetközi labdarúgó viadalon, egyikük meg is nyerte a tornát.

A hölgyeket a Gizella VSE képviselte a németországi tornán, a másik két csapat a VFC USE „D” (1997/98-as születésűek) és „B” (1993/94-es születésűek) korcsoportos fiú labdarúgói voltak.

A rangos tornán 106 csapat, több mint ezer (osztrák, cseh, német, angol, svájci és magyar) labdarúgója érkezett a Dreiländerhalle-Streif-Arénájába, ahol a DLW-műfüves pályáján küzdöttek a helyezésekért.

A Gizellás lányok célja egyértelműen a csapatépítés és a tavaszi szezonra való felkészülés volt. Rendkívül rangos mezőnyben rengeteg tapasztalatot szereztek a lányok. Az SV Neulengbach ellen vereséggel kezdtek (0:3), majd egy szoros mérkőzésen maradtak alul az VFB Straubing ellen. (0:1) A harmadik mérkőzésre érett be a csapat játéka, ahol sikerült legyőzni a Niedernbayern-Auswalh csapatát 2:1-re. Az utolsó mérkőzésen az FC Mariakirchentől egyetlen góllal kaptak ki a mieink. (1:2) A tornát végül a tavalyi UEFA kupa győztes, hatszoros osztrák bajnok SV Neulengbach nyerte, 2–0-ra legyőzve a FC Bayern München II együttesét.

A „D” korcsoportos fiúk igazi bravúrt végrehajtva megnyerték a tornát, amely még magyar csapatnak az elmúlt tíz év alatt nem sikerült. Az SV Garham elleni döntetlent (1:1) követően a TSV 1860 Rosenheim legyőzte (0:3) a veszprémi srácokat, de a DFB SP Pfarrkirchen elleni diadallal (3:1) sikerült kivívni a továbbjutást. A legjobb négy közé a FC Dingolfing legyőzésével (3:1) jutott be a csapat, ahol az SpVgg GW Deggendorf gárdájával találkozott, és diadalmaskodott 2:1-re. A torna döntőjében a fiúk eddigi legjobb játékukkal várakozáson felüli teljesítménnyel könnyedén győztek az SV Wacker Burghausen csapata ellen 3-0 arányban. A gólokat Puskás Martin szerezte, a torna legjobb játékosa Kovács Botond lett.

A „B” korcsoportos fiúk is nagy reményekkel vágtak neki a tornának, de a csoportból való továbbjutás nem sikerül. A TSV Regen ellen döntetlennel kezdtek (1:1), majd egy nagy zakóba szaladtak bele az Sp Vgg GW Deggendorf ellen (2:6), de az utolsó mérkőzésen szépen búcsúztak a tornától, hiszen legyőzték a JFG Passau Donau csapatát. (2:0)
Nem jutottak tovább

Mindhárom csapat meghívást kapott a jövő évi tornára is, ahova bizonyára szívesen térnek vissza a veszprémi együttesek. Az idei passaui megmérettetés részletei Pintér János és Matolcsi István beszámolójában megtalálhatók.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

Tartalomjegyzék

A rovat további cikkei

Facebook