Rendhagyó streetball verseny

A Magyarországon hagyományosnak számító, egy palánkos streetball rendezvényekkel szemben, a szervezők a streetball eredeti, egész pályás változatát részesítik előnyben. Itt azonban a mozgás mellett legalább annyira fontos a jó hangulat, melyet elsősorban a hip-hop zene fülbemászó dallamai, és lélekbemarkoló ütemei segítenek elő. A versenyzők a 4-4 elleni egész pályás mérkőzéseken túl, részt vehetnek különböző ügyességi versenyeken, úgymint 3 pontos dobóverseny, 1-1 elleni bajnokság, zsákolóverseny, és kosárlabda freestyle verseny.

Az egyetemi tornacsarnokba január 23-án nemcsak a Veszprémi és környékbéli kosarasokat várják, hanem mindenkit, aki szeret mozogni, és eltölteni egy izgalmas napot a streetball és a hip-hop zene jegyében.

Egészpályás 4 On 4 Bajnokság

A téli fordulókban a hagyományosnak számító egész pályás (4-4 ellen) versengés győztesei jogot szereznek arra, hogy a nyári turné egy általuk választott helyszínen ingyenesen nevezhessenek. A nyári versenysorozat győztesei 2010. augusztus elején, az országos döntőben mérkőznek majd meg, ahol a csaták az értékes nyereményekért, és az Ország Legjobb Streetball Csapata címért folynak.

Basketball World 1 On 1 Bajnokság

Az egészpályás játékhoz hasonlóan itt is továbbjut a nyári fordulók egyikébe a győztes, valamint onnan bekerülhet az országos döntőbe is, amennyiben jól teljesít a turné állomásain. A Basketball World 1 On 1 Bajnokság minden állomásán pénzjutalomban is részesülnek a győztesek, hiszen a nevezési díj teljes összegét megkapja az első helyezett.

Zsákoló és 3 pontos dobóverseny

A Hoops Starz Streetball Tour Winter Time 2010 résztvevői nemcsak a 4-4 illetve az 1-1 elleni kategóriában mérkőzhetnek meg egymással. A 3 pontos dobóversenyben is hirdetünk elsőt, valamint várhatóan nagy érdeklődés követi a zsákolóversenyt is, ahol többnyire eszement figurák láthatóak.

Da Move Freestyle Verseny

A freestyle verseny győztesei mind a téli, mind a nyári fordulókból bejutnak a 2010. augusztusi Országos Freestyle Versenybe. Itt a győztes jutalma, hogy elutazhat egy hétre Olaszországba, Milánóba a Da Move-hoz, ahol garantáltan felejthetetlen élményben lesz része. Minden alkalommal háromtagú zsűri figyeli a gyorsaságot, a folyamatosságot, a labdakezelést, és a pontos kivitelezést. Minderre 45 másodpercük lesz a versenyzőknek.

A versenyek győztesei okleveleket és érmeket kapnak, valamint bejutnak a 2010-es nyári Hoops Starz turné egy általuk választott helyszínére.

Január 23. (szombat):
Kezdés: 11:00
Helyszín: Pannon Egyetem tornacsarnok
(Veszprém, Egyetem utca 10.)

Nevezési információk és az esti afterparty részletei.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

Tartalomjegyzék

A rovat további cikkei

Facebook