Nemzetközi sikerek Judoban

Szlovéniában és Belgiumban is szép eredményeket értek el a Veszprém Judo SE sportolói.

Az első nemzetközi versennyel megkezdte felkészülését a 2010-es évre a Domonkos László Veszprém Judo SE sportolói, és szakmai vezetése. Már a 12. kupát rendezték Lendván 246 résztvevővel, szlovén, horvát, szerb, román és természetesen magyar csapatok részvételével.

eredmények

1. helyezés: Takács Regő, Horváth Levente
2. helyezés: John Dávid, Hajdú Balázs, Hergovics Luca
3. helyezés: Bakay Bálint, Windischmann Bence
4. helyezés: Nemes Boldizsár
5. helyezés: Hergovics Soma, Ender Tamás, Kékesi Szabolcs
7. helyezés: Papp Ferenc, Kékesi Péter

Hasznos verseny volt a felkészülés ezen időszakában, hiszen ad egy visszajelzést az alapozásról. Ezenkívül szokhattuk az új szabályok értelmében történő bíráskodást is - értékeltek röviden a szakvezetők, akik másnap bírói és edzői továbbképzésen vettek részt.

Antwerpenben szerepelt nemzetközi meghívásos versenyen Windischmann Bence a Veszprém Judo és Gábor Ádám a Szatymaz Judo SE versenyzői. A két magyar tiszteletére a rendezők a magyar zászlót is kifeszítették a megnyitón. Remek és gyönyörű helyszín, a Lotto Aréna, ahol közel 1000 versenyző küzdött a két nap alatt.

Bence 4 ippon győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen végzett, barátja szintén ötödik lett másik súlykategóriában. A szervezők külön köszönetet mondtak, hogy Magyarország is képviseltette magát a rangos nemzetközi eseményen.