Első helyen telel a Veszprém FC - 2. rész

Tatai József után Orbán Tamást, a VFC vezetőedzőjét kértem meg, hogy beszéljen a csapat őszi teljesítményéről.

Első helyen zártátok az őszi szezont, hogyan értékeled a csapat teljesítményét, illetve mit vársz a tavasztól?

Én számítottam erre, hogy az első helyen fogunk zárni ősszel, viszont úgy gondoltam, hogy az ellenfeleink erősebbek lesznek. Tavaly a Hévíz volt a nagy riválisunk, most ez annyiban változott idénre, hogy több jobb képességű csapat van, de kiemelkedő, akire azt mondanám, hogy vetélytársunk lehetett volna, nem tudnák mondani. Ezt arra alapozom, hogy több riválisunk mérkőzésére is ellátogattam, de nem láttam olyan teljesítményt tőlük, ami alapján veszélyesek lehettek volna ránk. A tavaszi szezonban azonban nem lehet tudni, hogy mire leszünk képesek, mivel két meghatározó játékos távozott a csapattól, és nagyon nincs lehetőségünk igazolni. Ha ezt tudják a riválisaink, és olyan posztokra tudnak igazolni, ahol ősszel gyengébbek voltak, mint pl. a Sopron támadósora, akkor nehezebb lehet a bajnokság folytatása. A Lipótot nem tartom esélyesnek a bajnoki címre, a Haladás II. teljesítménye pedig attól függ, hogy hányan játszanak vissza az első csapatból.

A tavaszi sorsolásunk sem mondható könnyűnek, hiszen idegenben mérkőzünk meg a Lipót, a Sopron, a Csorna és a Körmend csapatával is. Ha sikerül két játékost beépítenem a távozók helyére, akkor nem lehet gond a tavaszi szezonban, hiszen ez a 9 pont a Sopronnal szemben soknak tűnik, de ez majd az edzőmérkőzéseken eldől. Ha riválisaink előbb fognak pontot veszíteni, valamint, ha mi hozzuk az idegenbeli mérkőzéseinket, akkor megnyerhetjük a bajnokságot.

Babos és Soós távozása mennyivel változtathatja meg a csapat taktikai hadrendjét?

Olyan játékrendszert próbálgatunk már két éve, amit a két játékos távozásával sem kívánok megváltoztatni. Próbálom ugyanazt a hatékony támadójátékot alkalmazni, annyival kiegészítve, hogy most még keményebb felkészülést csinálunk, ezzel szeretnénk még jobban ráerőltetni ellenfeleinkre a kispasszos, rövid játékot. Ha ez sikerül, és megtalálom az arányokat, valamint elkerülik a csapatot a sérülések, akkor nem lesz probléma.

Az utánpótlással kapcsolatban Rugovics Vendelt, a VFC USE szakmai vezetőjét faggattam.

Hogyan szerepeltek az utánpótlás csapatok az őszi szezonban?

Azt hiszem, hogy minden igényt kielégítően szerepeltek csapataink, az U19-es és az U16-os gárda is az első helyen fordult, az U15 második helyen fordult az országos bajnokságban, az U13 szintén az elsős helyen telel, valamint az U13-as B csapatunk, akiket a megyei U16-os bajnokságban indítottunk, szintén szépen teljesítettek, rájuk is nagyon büszkék vagyunk.

 

Biztosított az anyagi háttér az utánpótlásban?

Úgy gondolom, hogy anyagi háttér, ha szűkösen is, de éppen elég a kb. 450 gyermek számára.

A fiatalok közül kiket tartasz nagy tehetségeknek, akik nb1-ben, vagy akár külföldön is játszhatnak majd?

Vannak tartalékaink az utánpótlásban, fölépítettünk egy harmadosztályú csapatot lokálpatrióta alapon, saját nevelésű játékosokból, ez is nagy erőket vont el az utánpótlás csapatoktól. A Soós Jancsit és a Babos Barnát eladtuk a Videotonnak, előtte az Iszlai Bence Szombathelyre igazolt, a Szolga Máté pedig 16 évesen profi szerződést kapott a hollandiai Twentétől, de a további tehetségek név szerinti felsorolásától óvakodnék, mert nem szeretnék senkit kihagyni, másrészt nem lenne szerencsés elkapatni a fiatalokat.

A korosztályos magyar válogatottakban hány veszprémi játékos szerepel?

Amióta a VFC USE megalakult, 12 játékosunk mutatkozott be a válogatottakban. Soós János szerepelt a 91-es korosztályban, a 92-esben Farkas László, Grósz Szilárd és Burcsik Márton lépett pályára, utóbbi azóta már a szombathelyi Illés Akadémián focizik. A 93-ban születetteknél Szolga Máté volt válogatott, míg a 94-es születésűeknél Meiczinger Bence és a Novothny Soma mutatkozott be, ez a válogatott most alakult, Soma két mérkőzést játszott, ezeken két gólt rúgott, az egyik győztes gól volt, a másik pedig döntetlent érő találat.

Heteken belül Novothny Soma ismét próbajátékra utazik a Sunderlandhez, immáron harmadszor, és ha ezen is megfelel, amire a menedzserek nagy esélyt látnak, akkor nyártól Angliában folytatja a pályafutását. 

tabellák

NBIII Bakony Csoport Felnőtt:

1. Veszprém FC 35 pont
2. Lipót-Pékség 28 pont
3. SVSE-GYSEV 26 pont

NBIII Bakony Csoport U19:

1. VFC USE 28 pont
2. Lipót-Pékség 28 pont
3. Sárvár 27 pont

NBIII Bakony Csoport U16:

1. VFC USE 33 pont
2. Celldömölki VSE 30 pont
3. MOTIM 27 pont

U15 II. osztály, Észak-Nyugat:

1. Illés Akadémia 36 pont
2. VFC USE 34 pont
3. Haladás VSE 34 pont

U13 II. osztály, Észak-Nyugat:

1. VFC USE 35 pont
2. Haladás VSE 32 pont
3. Hévíz SK 31 pont

Képek forrása: veszpremfc.hu

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

Tartalomjegyzék

Előzmények

A rovat további cikkei

Facebook