Helytállt a VFC a Kecskemét ellen

Az első osztályú Kecskemét labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott a Veszprém FC ellen.

A Kecskemét dominált a találkozón, s több kihagyott helyzet után az első félidő hajrájában szerzett vezetést a vendégcsapat. Fordulás után a kecskemétiek légiósai nem értették meg egymást – egyikük, a 27 éves brazil próbajátékos, Douglas először lépett pályára a liláknál –, ebből a hibából egyenlítettek a veszprémiek. Tíz perc sem kellett, és a Kecskemét visszavette a vezetést, ám a győzelmet – ismételten több kihasználatlanul maradt lehetőséget követően – a hajrá perceiben tudták csak biztossá tenni.

Szombaton 11 órai kezdettel a Hévíz FC csapatát látja vendégül a Veszprém FC, helyszín a Jutasi úti műfüves pálya.

A gólok története:

37.perc: Lambulics a kezdőkörből remekül ívelt a jobb oldalon helyezkedő Csordás elé, aki a labdaátvétellel meg is előzte védőjét, majd jobbal középre ívelt, a hosszú oldalon érkező Cabanas pedig 11 méterről, ballal félmagasan a kapu bal oldalába lőtt, 0-1.

49.perc: A bal oldalon Cabanas és Douglas nem értette meg egymást, eladták a labdát, Finta pedig köszönte a lehetőséget, és 14 méterről a kimozduló Vorel lábai között a hálóba lőtte a labdát, 1-1.

58.perc: A veszprémi kapus kidobása után Litsingi szemfülesen megelőzte védőjét, kapura tört, az 5-ös sarkánál egy visszahúzós csellel lerázta a visszafutó hátvédet, majd jobbal a kapuba lőtt, 1-2.

86.perc: Litsingi bátran letámadta a labdát lassan felhozó veszprémi védőt, aki szorongatott helyzetéből épp Hegedűshöz továbbította a játékszert, aki előbb egy higgadt csellel elfektette a visszafutó hazai hátvédet, majd 12 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 1-3.

Veszprém FC – KTE-Ereco 1-3 (0-1)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Erdős A. (Nagy Z., Rogácsi B.)

Veszprém FC: Varga (Kiss, 46.), Boromisza D. (Szöllőskei, 46.), Fehér (Tóth, 75.), Pálfi (Foki, 46,) Leitold (Kovács, 70.), Garai, Boromisza G. (Babik, 70.), Kalcsó (Miskei, 50.), Tatai, Finta (Horváth B., 70.). Vezetőedző: Orbán Tamás

Kecskeméti TE: Vorel (Lazareanu, 50.), Schindler (Veselic. 46.), Gyagya (Némedi. 65.), Lambulics (Koncz. 65.), Douglas (Farkas, 55.), Alempijevic (Hegedűs, 60.), Cukic (Bertus, 50.), Bagi, Csordás (Menyhárt, 60.), Dudu (Montvai, 50.), Cabanas (Litsingi, 50.) Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Finta (49.), ill. Cabanas (37.), Litsingi (58.), Hegedűs (86.)