Sportbarát és felhasználóbarát portál

A szerda délután a Pannon Egyetemen tartott eseményt megtisztelték jelenlétükkel városunk sportvezetésének képviselői, egyesületei vezetők, a sajtó képviselői és több sportbarát is.

Németh Attila, a Néró Sport Kft. ügyvezetője ismertette a portál céljait. Elmondta, hogy a Hajráveszprém.hu egy közszolgálati médium, melynek egyik fő küldetése, hogy segítse városunk sportegyesületeinek kommunikációját, szorosabbá fűzze a szurkolók és az egyesületek közötti kapcsolatot, és egy közösséggé kovácsolja a sportszerető veszprémi embereket. Ezért is kapta a weboldal a „Sportbarát portál” szlogent.

A portál informatikai és tartalmi fejlesztésén egyaránt a Pannon Egyetem jelenlegi, illetve végzett hallgatói dolgoztak. Többen a médiamenedzsment szakirányon illetve médiaspecialista képzésen végeztek, így a portál részben az egyetemi tudásbázisra építkezik. A HAJRÁVESZPRÉM.HU portál a Pannon Egyetem E-oktatási klaszterének tagjaként fog működni, bővítve ezzel a régió aktív médiumainak számát.

A portált hivatalosan Dr. Hudvágner Tamás, a város Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke nyitotta meg. Elmondása szerint jó kezdeményezésnek tartja az oldal beindítását, és a jövőben igyekszik rendszeresen olvasni a Hajráveszprém.hu-t.

A megnyitón bemutattuk a menüsort és az almenürendszert, illetve az alapvető funkciókat. Az oldal jelenleg tesztverzióban fut, néhány funkció csak később lesz teljes. Hamarosan felkerülnek a részletes tabellák, az eseménynaptár és az egyesületeinket bemutató profiloldalak is. Igyekeztünk az oldalt áttekinthetővé és felhasználóbaráttá tenni, de néhány funkció még a tesztverzió ideje alatt nem működik.

A gyorshírekben igyekszünk rövid, tömör és friss híreket lehozni, a „Hírek a nagyvilágból” rovatban pedig összegyűjtjük a legaktuálisabb országos és nemzetközi híreket. Az átvett hírek esetén RSS hivatkozással dolgozunk, mellyel védjük mások szerzői jogait, és a cikkekben is mindig megjelöljük a forrást, ha nem saját anyagot dolgozunk fel. A Hajráveszprém.hu tartalma szabadon átvehető és felhasználható a forrás megjelölésével.

A résztvevők a hivatalos rész után kötetlen eszmecserét folytattak. Több egyesület jelezte együttműködési szándékát, hamarosan olvashatók lesznek oldalunkon többek között íjászattal és taekwondo-val kapcsolatos hírek is.

Bízunk benne, hogy olvasóink örömüket lelik oldalunk böngészésében!

További cikkek