Győzelem a hideg ellenére

A műfüves pályán lejátszott mérkőzésen a helyenként jól játszó Veszprém FC háromgólos győzelmet aratott a Csesztreg ellen.

Az NBIII 15. fordulójában a első helyezett Veszprém FC a 13. Csesztreg gárdáját fogadta. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt az Egyetemi Stadion helyett a Jutasi úti műfüves pályán került sor a mérkőzésre. A veszprémieknél Boromissza Dániel betegség miatt nem léphetett pályára.

Az első helyzetre az 5. percig kellett várni, ekkor Tatai szabadrúgását Leitold háttal vetődve továbbította kapura, de a vendégek kapusa magabiztosan fogta a próbálkozást. A VFC meddő mezőnyfölényben játszott, de az utolsó passzoknál rendre hiba csúszott a gépezetbe, így nagyobb helyzet nem alakult ki, mindössze egy veszélyes Boromissza fejest jegyezhettünk fel. A 30. percben tört meg a jég, ekkor Finta sarkazott remekül Tatai elé, aki egy csel után kapura lőtt, ezt még Osbáth bravúrral védte, de a kipattanót az érkező Finta 5m-ről az üres kapuba helyezte (1:0).

Nem sokat kellett várni a következő gólra, a 35. percben Boromissza mintaszerű beadását Tatai fejelte 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába (2:0). Öt perccel később váratlanul szépítettek a vendégek. Egy jobb oldali beadásnál Grósz és Varga nem értette meg egymást, a beadás átszállt Varga fölött, így az érkező csesztregi játékosnak már könnyű dolga volt, Palkó az üres kapuba vágta a játékszert (2:1). Grósz azonban hamar kijavította a hibáját, ugyanis a 41. percben remekül húzott el a jobbszélen, beadását Finta közvetlen közelről fejelte a vendégek hálójába (3:1). Az első játékrészben még Vargának kellett nagyot mentenie a ziccerben kilépő vendégek csatárával szemben.

A második félidő rögvest veszprémi góllal indulhatott volna, azonban nem sikerült kihasználni a nagy lehetőséget. Történt ugyanis, hogy egy csesztregi védő kézzel ért a labdába a saját 16-osán belül, így a játékvezető határozottan a 11-es pontra mutatott. A büntetőhöz Tatai állt oda, lövését Osbáth remek érzékkel védte, a kipattanót Tatai a kapusba rúgta, majd az újabb kipattanó labdára Finta érkezett, de az ő lövését is hárította Osbáth.

Ami késik, nem múlik jelszóval, pár perccel később már gólnak tapsolhatott a hazai publikum. Az 53. percben Foki húzott el a baloldalon, beadását Tatai először lekezelte, majd egy szép testcsellel becsapta védőjét, ezt követően a kapu jobb sarkába lőtte a labdát (4:1). A veszprémiek folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, de a beadások rendre a kapus kezében kötöttek ki. A 72. percben Varga Tamásnak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia, előbb Nagy Norbert ziccerét védte lábbal, majd a szöglet után Palkó ballábas löketét szedte ki a kapu jobb felső sarkából.

Az utolsó tíz percben már mindkét csapat a biztonságra törekedett, csak egy Fehér Kornél fejest jegyezhettünk fel veszélyes helyzetként, így újabb magabiztos győzelmével tovább őrzi első helyét a tabellán a VFC.

Veszprém FC – Femat Csesztreg 4:1 (3:1)

Jutasi úti műfüves pálya, 250 néző

Játékvezető: Szvorda Melinda
Asszisztensek: Hittaller Roland, Török Katalin

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Grósz, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Foki, Boromissza G., Kalcsó – Finta, Tatai. Vezetőedző: Orbán Tamás

Csesztreg: Osbáth – Pászti, Fentős, Szabó T., Pintér – Szabó Zs., Nagy, Palkó, Németh – Pethó, Bagó. Vezetőedző: Fentős Pál

Cserék: Kalcsó helyett Novothny a 46., Boromissza G. és Foki helyett Szőllőskei és Kovács az 54. percben, illetve Bagó helyett Aliouane a 46., Németh helyett Szabó P. a 60., Pethő helyett Nemcsics a 70. percben.

Sárga lapok: Foki, Pálfi.

Gólszerzők: Tatai 35. és 53., Finta 30. és 41. percben, illetve Palkó a 39. percben.

A forduló többi mérkőzésen:
Celldömölk - Bük 3-1
MTE 1904 - Lipót 1-0!!!
Körmend - Csorna elmaradt
Badacsonytomaj - Haladás II. 1-1
Répcelak - Soproni VSE 0-2
Lombard Pápa II.- Sárvár 1-1