Thai-box és birkózó sikerek

A SIAM-Boksz Sport Egyesület és a Veszprémi CENTRUM Sport Egyesület versenyzői Dunaújvárosban és Győrben vitézkedtek.

Városunk két sportolóval is képviseltette magát a Dunaújvárosban megrendezett Thai-boksz Magyar Bajnokság döntőin és a profik számára kiírt Super GP versenysorozat harmadik felvonásán.

A Veszprémi CENTRUM Sport Egyesülettel együttműködésben dolgozó SIAM-Boksz Sport Egyesület két versenyzője, Csetényi Máté és Kaufmann Péter is érdekelt volt a Dunaújvárosi gálán.

A 67 kg döntőben Csetényi a budapesti Berkes Tamással vívott kemény csatát, ahol az ötmenetes küzdelemben csupán pontozással kapott ki, így a veszprémi fiú, a dobogó második fokára állhatott.

A 63,5 kg-ban küzdő Kaufmann Péter mérkőzését nagy figyelem övezte, hiszen sorozatban a harmadik Magyar Bajnoki címéért küzdhetett. Bár a tatabányai András Péter igyekezett mindent megtenni, hogy elrontsa az ünneplésre készülődő veszprémiek örömét, ezen az estén mégsem állt egy színvonalon bajnokunkkal. Kaufmann magabiztos versenyzéssel felőrölte ellenfele erejét és megszerezte harmadik Magyar Bajnoki aranyát!

A két veszprémi sportoló felkészítését most is EB bronzérmesünk, Kiss Dénes edző irányította, aki szerint, nem sok idejük lesz ünnepelni, hiszen március végén Kaufmann Péter már az Európa Kupára készül.

Kiss Dénes azt is elmondta, hogy az EK felkészüléssel párhuzamosan nagy energiákat fordítanak tehetséggondozó és utánpótlásképző programjukra is, amelynek a Kossuth Iskola ad otthont. Ezúton is várják az érdeklődőket korosztálytól és nemtől függetlenül, minden csütörtökön és pénteken 17.30-tól, az iskola Kossuth termében megtartott foglalkozásaikra!

Szombaton rendezték a Győri Nemzetközi Szabadfogású Birkózóverseny, amelyen a három külföldi csapat mellett, öt hazai egyesület versenyzői is szőnyegre léptek.

Az erős mezőnyben a veszprémi fiúk „második sorukkal” érkeztek, de egy percig sem hagytak kételyt afelől, hogy érmes helyezésekért jöttek! Túri Péter edző szerint bizakodásra ad okot, hogy a CENTRUM SE színeiben induló tizenegy főből tízen pontszerzők voltak és hatan éremmel térhettek haza!

A veszprémi eredmények

I. helyezettek:
Minyó Bence (41 kg)
Széles Erik (55 kg)

II. helyezett:
Jákói Márk (45 kg)

III. helyezettek:
Nagy Gergő (24 kg)
Kránicz Gábor (28 kg)
Szabó Áron (45 kg)

A szombati Diákolimpiai forduló után, április 17-én a IX. Nádasdy Kupára készülnek gőzerővel a CENTRUM Sport Egyesület birkózói. A verseny különlegességét az adja, hogy idén nemzetközi mezőnyt várnak Sárvárra. Az esemény kellemes és sportos kikapcsolódást ígér a családok számára, hiszen ezen a napon ünneplik Sárvár Sportnapját is, érdemes lesz tehát kilátogatni, és biztatni a veszprémi fiúkat!

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook