A bírónál maradt a két pont

Az NB III szombati mérkőzésén a Veszprém végig egykapuzva ért el döntetlent a kritikán aluli játékvezetői teljesítménynek köszönhetően az MTE ellen.

A veszprémiek kezdték jobban a mérkőzést, a 8. percben Tatai 22 méteres, ígéretes szögből leadott szabadrúgása szállt a kapu fölé. Továbbra is a hazaiak rohamoztak, a 14. percben Tatai baloldali szögletét a vendégek kapusa kiütötte, de az ötösnél álló Leitold akrobatikus mozdulattal kapura húzta a labdát, a játékszer a bal kapufa szélét érintve hagyta el a játékteret.

A 18. percben sorsdöntő fordulat állhatott volna be a mérkőzésbe, ha a játékvezető nem alszik el. Történt ugyanis, hogy Szőllőskei lépett ki remek ütemben a védők közül, de a 16-oson belül az egyik visszérő MTE játékos hátulról, utolsó emberként összerúgta a bokáját, az egyvonalban álló partjelző azonnal jelezte a büntető tényét, azonban a bíró sípja óriási felháborodásra néma maradt, ezzel elmaradt egy jogos piros lap is.

Egy perccel az eset után Szőllőskei ismét gólt szerezhetett volna, de a tizenhatos vonaláról leadott ballábas lövése néhány centivel elkerülte a bal kapufát. A 27. percben ismét egy veszélyes veszprémi szöglet csavarodott be, a megcsúsztatott labdát az érkező VFC játékos becsúszva továbbította kapura, de az a kapufa és a védők segítségével az MTE ismét megmenekült a góltól.

A Veszprém az egész első félidőben egykapuzott, a vendégek csak a kemény, alattomos szabálytalanságaikkal hívták fel magukra a figyelmet, az egész játékrészben mindössze kétszer lépték át a félpályát. A félidő utolsó momentuma egy veszélyesnek ígérkező Finta szabadrúgás volt, de a védők tisztázni tudtak.

A második félidő első perceiben ismét a hazaiak próbálkoztak, beszorították a vendégeket, de nagyobb helyzet nem alakult ki, ám a játékvezető ismét megfosztotta a Veszprémet egy jogos büntetőtől, mert az egyik MTE védő a 16-oson belül kézzel ütötte el a labdát. Az 55. percben jegyezhettük fel az első mosonmagyaróvári kapura lövést, Török szabadrúgását kellett Varga Tamásnak hárítania. Öt perccel később ismét a vendégek veszélyeztettek, egy jobb oldali szöglet után Gardó emelkedett a legmagasabbra, de fejese a bal kapufa széléről pattant ki.

Az MTE kiszabadult a szorításból, ezt jelzi Török 61. percben kihagyott ziccere is, 11 méterről emelt a kapu fölé a kifutó Varga mellett. A Veszprém azonban a 70. perctől ismét kapuja elé szögezte a vendégeket, és futószalagon dolgozta ki a helyzeteket. Először Leitold távoli ballábas löketét rúgta ki lábbal Antal, majd a kipattanó után Finta beadását Boromisza Gábor lőtte közelről kapura, de Antal hatalmas bravúrral kispárgázta a labdát, pedig a közönség nagy része már gólt kiáltott.

A 73. percben Finta lőhetett tisztán a büntetőponttal egyvonalban, de jól helyezett lövését ismét Antal szedte ki a kapu torkából, ez is hatalmas helyzet volt. Ami az egyik oldalon nem sikerült, az a másikon szinte a semmiből igen. A 76. percben egy mintaszerű támadás után, a balszélről bepasszolt labdát Csányi 6 méterről, senkitől sem zavartatva lőtte a tehetetlen Varga mellett a kapu jobb oldalába (0-1).

Az utolsó percekben a veszprémiek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, Leitold ötös sarkáról leadott lövése csúnyán a kapu fölé szállt. Mikor már szinte mindenki elkönyvelte a VFC első bajnoki vereségét, Boromisza kapott egy remek labdát a 90. percben, és 16 méterről, ballal kilőtte a kapu bal alsó sarkát (1-1).

Az előző fordulóhoz hasonlóan ismét döntetlent játszott a veszprémi csapat, azonban egy rossz szó sem érheti őket, mivel végig hajtották a 90 percet, de sajnos rajtuk kívül álló okok miatt buktak el nagyon fontos két pontot. Azt gondolom, ideje lenne szigorúbban szankcionálni a játékvezetők gyenge teljesítményét, de nem csak ezen a szinten, hanem magasabb osztályokban is. A vendégektől egyedül a kapus, Antal dicsérhető, aki hatalmas bravúrokkal tartotta életben csapata győzelmi esélyeit.

A VFC továbbra is 9 ponttal vezeti a bajnokságot, mivel a Sopron csak döntetlent tudott elérni a sereghajtó Bük otthonában. A Lipót csak holnap játszik, egy esetleges Körmend elleni győzelemmel 6 pontra csökkenhet a Veszprém előnye.

Veszprém FC – MTE 1904 1:1 (0:0)

Veszprém, Városi Stadion, 300 néző.
Játékvezető: Tóth Róbert
Asszisztensek: László Ervin, Kiss Péter

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Grósz, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Foki, Boromissza G., Szőllőskei – Finta, Tatai. Vezetőedző: Orbán Tamás

MTE: Antal – Németh, Gardó, Hannich, Tóth N. – Török, Lakatos, Kertész, Kovács M. – Kovács Á., László. Vezetőedző: Hannich Péter

Cserék: Szőllőskei helyett Jurik az 50. percben, Foki helyett Weibel a 62. percben, illetve Kertész helyett Horváth a 24. percben, ifj. Hannich helyett Csányi a 62. percben, Németh helyett Tóth G. a 85. percben.

Gólszerzők: Boromisza G. a 90., illetve Csányi a 76. percben.

Sárga lapok: Pálfi, Grósz, Szőllőskei, illetve Gardó, Lakatos.

Szögletarány: 17:1 (10:0)

A forduló további eredményei:
Badacsonytomaj – Csesztreg 2-2
Lipót – Körmend 1-1
Pápa – Csorna 2-0
Répcelak – Sárvár 0-0
Celldömölk – Haladás II. 1-3
Bük – SVSE 1-1