Gyenge színvonalú döntetlen

A labdarúgó NB III megyei rangadóján gól nélküli döntetlent játszott a Veszprém FC a Pápa ellen.

A mérkőzés 1 perces gyászszünettel kezdődött a múlt héten tragikus körülmények között elhunyt Queen's City Ultras szurkolói csoport egyik tagjának emlékére.

Az első negyedórában jobbára a veszprémi csapat támadott, de nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani a vendégek kapuja előtt. Az első kapura tartó lövésre a 23. percig kellett várni, ekkor Tatai lőtt mintegy 20 méterről, de próbálkozását Hajgató magabiztosan fogta. Tíz perccel később megszerezhette volna a vezetést a VFC, de Finta remek előkészítése után Kalcsó nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

Jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A 42. percben centiken múlott, hogy nem szerzett gólt a pápai gárda. Történt ugyanis, hogy remek kényszerítők után Szabó elé került a labda, aki remekül tekerte el a játékszert a védők mellett, de szerencsére csak a felsőlécet találta telibe.

A második félidőre változtatott a hazaiak mestere, Babik helyett Novothnyt küldte harcba. Rögtön helyzetbe is került a fiatal támadó, de lövését magabiztosan védte a pápai kapus. Sajnos ez a félidő is, az előzőhöz hasonló, alacsony színvonalat produkált, helyzet egyik csapat előtt sem adódott, mindkét oldalon rengeteg hiba csúszott a passzokba. Az utolsó 10 percben még egy távoli Grósz lövést jegyezhettünk fel, de ez sem okozott különösebb gondot a vendég portásnak.

A jövő heti újabb megyei rangadó előtt (Badacsonytomajra utazik a Veszprém) gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést, és újult erővel kell csatába vetni magukat a játékosoknak a bajnoki cím elhódításának érdekében.

Szerdán, a Magyar Kupa veszprém megyei selejtezőjének 1. fordulójában a Veszprém FC 17 órai kezdettel a megyei II. osztályban szereplő Magyarpolány otthonában vendégeskedik.
A további párosítások itt olvashatóak.

Veszprém FC - Lombard Pápa "B" 0:0

Stadion, 300 néző.
Játékvezető: Tuczai Miklós
Asszisztensek: Szabó II Zoltán, Szvorda Melinda

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Grósz, Kovács, Pálfi, Leitold – Garai, Boromisza G., Kalcsó, Tatai – Finta, Babik. Vezetőedző: Orbán Tamás

Lombard Pápa: Hajgató – Domján, Megyesi, Kiss, Kaszás - Kocsis, Németh, Magyar, Nyári – Palkó, Szabó. Vezetőedző: Nagy Mihály

Cserék: Babik helyett Novothny a 46. percben, Kalcsó helyett Foki az 59. percben, illetve Nyári helyett Fazekas az 53. percben, Palkó helyett Tóth a 73. percben.

Sárga lapok: Boromisza G., Tatai, illetve Hajgató, Szabó.
Szögletarány: 12:2

A forduló további mérkőzésein:
Körmend – Badacsonytomaj 0-2
Csesztreg – Bük 2-4
Csorna – Celldömölk 3-0
MTE – Répcelak 2-0