Közel a bajnoki cím

A remek ősz után a tavaszi szezon mérkőzésein is folytatta menetelését az NB III Bakony csoportjában szereplő Veszprém FC. Hat fordulóval a bajnokság vége előtt 12 ponttal előzik meg a nagy rivális Sopron és Lipót gárdáját, és az NB II-ben való induláshoz szükséges licencet is megkapta csapat.

Imponáló mérleggel vezeti a tabellát a VFC, 20 forduló elteltével még mindig veretlenek a veszprémi srácok, 5 döntetlen mellett 15 győzelmet könyvelhettek el. A téli szünetben a góllövőlista vezetője, Babos Barnabás és egy másik kulcsjátékos, Soós János is az élvonal listavezetőjének, a Videotonnak a 2. csapatához, Felcsútra igazolt.

- A két meghatározó játékos pótlására többen érkeztek hozzánk, nekik még be kell épülniük a csapatba, ami remélhetőleg a tavaszi szezon hátralevő részében sikerülni fog. A felkészülésünket kisebb-nagyobb sérülések és betegségek hátráltatták, de szorgalmasan gyűjtögetjük a pontokat – mondta Garai Péter, a Veszprém FC játékos-ügyvezetője.ú

A tavaszi szezonban eddig hét fordulót bonyolítottak le, a veszprémiek - négy győzelem és három döntetlen révén - 15 pontot gyűjtöttek, a legnagyobb fegyvertény a nagy rivális, Lipót kétgólos idegenbeli legyőzése volt. A hátralevő hat mérkőzésből elég kettőt megnyerni a bajnoki cím megszerzéséhez. Könnyen lehet, hogy a két következő összecsapáson begyűjtik a mieink az aranyéremhez szükséges hat pontot, hiszen a folytatásban a bajnokság hátsó régiójához tartozó együttesekkel találkoznak.

- A Badacsonytomajjal megyei rangadót játszunk, majd hazai pályán a Répcelak ellen biztosíthatjuk be az első helyünket. Bízom benne, hogy a két záró fordulóban a Sopron és a Haladás elleni rangadón már tét nélkül léphetünk pályára – magyarázta Garai.

Az MLSZ elsőfokú licencadó testülete elmúlt ülésén első körben bírálta el a beérkezett licenckérelmeket. NBII-es licencet 26 egyesület kért, közülük 10 csapat kérelmét hagyták jóvá, többek között a Veszprém FC is pozitív elbírálásban részesült. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy a bajnoki cím megnyerésével automatikusan NBII-ben fog indulni a bakonyi gárda.

- Először nyerjük meg a bajnokságot, utána foglalkozhatunk az osztályváltás kérdésével. Az NB II-höz anyagi és egyéb feltételeket is meg kell teremteni, hosszú és kemény munka áll előttünk.