Veszprémi győzelem a regattán

A Balaton Regatta immár több mint egy évtizedes hagyományokra nyúlik vissza, az egyetemi kultúra része lett, ahol minden évben összecsapnak a Pannon Egyetem veszprémi és keszthelyi kampuszának csapatai. Idén Keszthelyen rendezték a regattát, de a veszprémiek diadalmaskodtak 3:1 arányban.

Évente váltogatva, két helyszínen, Balatonalmádiban és Keszthelyen rendezik 1999 óta a Pannon Egyetem egyik legnépszerűbb rendezvényét, amelyet az akkori rektor, dr. Gaál Zoltán alapított meg a világhírű Oxford-Cambridge evezős verseny mintájára. Ezúttal a keszthelyi Georgikon Kar látta vendégül a veszprémieket, de a hazai pálya előnyét nem tudták kihasználni. Dr. Rédey Ákos, rektor köszöntőjéből is kiderült, hogy bármilyen eredmény is születik, egy győztes biztosan lesz, ez pedig a Pannon Egyetem.

- Fontosnak tartom, hogy a regattán lehetőség nyílik arra, hogy az oktatók és a hallgatók találkozzanak, közvetlenül beszélgessenek egymással, ami mutatja az egyetemünkön kialakult családias légkört is. A két kampusz közötti szoros kapcsolatot is jelképezi a rendezvény, és tovább erősíti az egyetem szellemiségét – mondta dr. Rédey Ákos.

A hölgyek versenyében egyértelmű veszprémi siker született, hiszen a lányok és a seniorok is magabiztosan értek elsőként a célba. A férfiak megosztoztak a futamgyőzelmeken, a seniorok versenyét a veszprémiek nyerték, míg a keszthelyi fiú csapat megmentette a hazaiak becsületét.

- Úgy gondolom, hogy reális eredmény született, rengeteget készültünk egész évben erre a megmérettetésre. Nem tudtuk, hogy a keszthelyiek milyen összeállításban fognak versenyezni, és mennyi munkát végeztek el, mi igyekeztünk a maximumot nyújtani – értékelt Szentessy Balázs, a veszprémi csapat edzője, aki az egyetem Testnevelés és Sport Intézetének is oktatója.

- Mindkét senior csapatunk sokat erősödött tavaly óta, a hallgatónál viszont 5-5 újoncunk volt a lány és a fiú csapatokban egyaránt, így nem tudhattam előre, hogy mire lesznek képesek. Szerencsére remekül összekovácsolódott a társaság, lelkesen készültek, aminek meg is lett az eredménye.

A versenyek után egy sárkányhajó futamot is rendeztek, amit szintén nagy érdeklődés övezett, majd az eredményhirdetéssel és koncertekkel zárult a program. A bátrabbak a hideg víz ellenére megejtették az idei első fürdőzésüket is.

2

Remember Krissz!

Képgaléria