Hozták a kötelezőt

Veszprém FC - Büki TK 2:0

A több kezdőjátékosa nélkül felálló veszprémi csapat, második félidőben mutatott jobb játékának köszönhetően győzte le a sereghajtó Büköt.

Az előző fordulóban Celldömölkön aratott sikerrel bebiztosította bajnoki címét a Veszprém FC, így a sereghajtó Bük ellen több olyan játékos is lehetőséget kapott, akik eddig a szezonban kevesebbet szerepeltek, a kimaradók pedig pihenhettek a jövő heti, Sopron elleni rangadóra.

Az első negyedórában a mezőnyben folyt a játék, nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem adódott. Az első veszély a hazai kapu előtt adódott, de a bükiek csatára a kapu mellé bólintott. Az ellentámadásnál Tatai került nagy helyzetbe, de lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek a védők. A 20. percben Boromisza ment el a jobb oldalon, beadása Tatai mögé érkezett, akinek még sikerült megmentenie, de lövése a kapu fölé szállt. Három perccel később kis híján gólt kapott a veszprémi csapat, előbb Kiss Gábor védett bravúrral egy szabadrúgást, majd az azt követő szögletnél a hazaiak védője a gólvonalról fejelte ki a labdát. A mérkőzés legnagyobb helyzetét Finta hagyta ki a 38. percben, amikor is kicselezett két védőt, majd a kapus mellett is elvitte a labdát, de tíz méterről az üres kapu mellé helyezett. Az első félidő igazságosnak mondható, gólnélküli döntetlennel zárult.

A második játékrész veszprémi helyzetekkel indult, Kalcsó jobb oldali szabadrúgását hárította a vendégek kapusa, majd Finta nagy helyzetben a passz helyett a lövést választotta, de a bükiek kapusa ismét megoldotta feladatát. A 65. percben Tatai szögletét Tóth Levente fejelte kapura, de Sásdi ismét a helyén volt. Két perccel később ismét egy hazai szöglet jelentett veszélyt, de Fehér Kornél fölé fejelte a labdát.

A 70. percben megszerezte a vezetést a VFC. Egy beadást követően Leitold lőtt kapura, ezt még Sásdi bravúrral kiütötte, de az érkező Tatai visszakanalazta középre a játékszert, és az üresen álló Leitold a jobb felső sarokba fejelte azt (1:0). Nem sokkal később ismét hazai gólnak tapsolhatott a közönség, Kalcsó-Finta kényszerítőt követően Kalcsó még kicselezett egy vendég védőt, majd higgadtan a kapuba helyezett (2:0). A gól után cserélt Orbán Tamás, és Ihász helyett a mindössze 15 éves Meiczinger Bence lépett pályára élete első NB3-as felnőtt mérkőzésén.

Az utolsó negyedórában még egy-egy nagy helyzet maradt ki a kapuk előtt, előbb Tatai lőtt ziccerben a kapusba, majd a bükiek csatára kapott remek indítást, de ziccerét Kiss Gábor hárította bravúrral.

A Veszprém FC a következő fordulóban a Sopron ellen játszik rangadót, majd az utolsó fordulóban a Haladás második együttese ellen zárja a szezont. Remélhetőleg a záró mérkőzésre több szurkoló is kilátogat, hogy szemtanúi legyenek a bajnokcsapat ünneplésének.

Veszprém fc - Büki TK 2:0 (0:0)

Veszprém, Stadion 300 néző.

Játékvezető: Nagy Tímea
Asszisztensek: Husz Tamás, Huszár József

Összeállítások:

Veszprém FC: Kiss G. – Kovács P., Fehér, Tóth L., Leitold – Ihász, Boromisza G., Kalcsó, Tatai – Finta, Babik. Vezetőedző: Orbán Tamás

Bük: Sásdi – Németh V., Nyírő, Németh N., Vörös – Németh G., Balikó, Kocsis, Szabó – Varga, Szalai. Vezetőedző: Takács Gábor

Cserék: Babik helyett Czvetkó a 60. percben, Ihász helyett Meiczinger a 75. percben, Kalcsó helyett Fejes a 78. percben.

Gólszerzők: Leitold a 70., Kalcsó a 75. percben.
Sárga lapok: Babik, illetve Kocsis, Vörös.

 

Veszprém FC - Büki TK

Hozzászólások

bajnok csapat
dönci2010. május 24. 18:12
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook