Judoban még nincs nyári szünet

Masters világbajnokságon és diákolimpián szerepeltek a veszprémi judokák, és egy háziversenyt is rendeztek.

Május utolsó hétvégéjén rendezték meg Budapesten a BNV G pavilonjában a Judo Masters Világbajnokságot. A formagyakorlat bemutatásai után csütörtöktől már a küzdelmeké volt a főszerep. Károlyi Gábor a Veszprém Judo SE vezetőedzője is indult a megmérettetésen. Felkészülését egy influenzajárvány nehezítette, ennek ellenére vállalta a küzdelmeket. A végső elszámolásban az előkelő 9. helyet szerezte meg, a végső győztes lett és a harmadik helyezett brazil versenyzőtől elszenvedett vereségek után.

Június 5-én rendezték a diák (A, B, C) korcsoport országos judo diákolimpiát Cegléden, ahol a Veszprémi Judo SE három versenyzője küzdött az érmekért. Hajdu Balázs (Simonyi Zsigmond Általános iskola tanulója) a „C” korcsoportban bronzérmet szerzett. „B” korcsoportban John Dávid (Csolnoky Általános iskola tanulója) sajnos nem tudta meg ismételni a tavaly jó szereplését (2009. Miskolci országos diákolimpián 3. helyezést ért el) az idei versenyt helyezetlenül zárta. A veszprémi egyesületet „A” korcsoportban Horváth László Levente (Simonyi Zsigmond Általános iskola tanulója) képviselte, aki a tavalyi ezüst érmét idén aranyéremre tudta cserélni, az „A” korcsoport 38 kg-os mezőnyében diákolimpiai bajnok lett.


Horváth Levente, Hajdu Balázs, John Dávid és Károlyi Gábor, edző

Június 6-án, Budapesten, az ifjúsági korcsoportosoknak rendezett diákolimpián John Réka (Vetési Albert Gimnázium tanulója) egy hajszállal marad le a dobogóról, és az értékes 5. helyet szerezte meg

A szeptemberben és januárban beiskolázott sportolók számára háziversenyt rendezett a Domonkos László Veszprém Judo SE. A tanévzáró rendezvényen a gyerekek motiváltabban készülhettek a nyári edzőtáborokba.

- Nagy öröm és meglepetés volt, hogy a szintén kezdő paksi csoport, Braun Ákos világ és európabajnok vezetésével vállalta a megmérettetést, és ellátogatott hozzánk – vélte Takács Attila a klub edzője, aki megköszönte a szülők és támogatók egész éves munkáját.

- Külön köszönet illeti Vajda szülőket, hogy támogatták a háziverseny sikeres megszervezését. A 33 indulótól remek küzdelmeket láthattak az edzők, a szülők és érdeklődők – mondta Takács Attila.

Az eredményhirdetés után a szülői munkaközösség süteménnyel kedveskedett a részvevőknek.