Ezüstérem a Csapat EB-n

A veszprémi Szolnoki Olivér vezetésével ezüstérmet szerzett a magyar diák válogatott, a lengyelországi Katowicében rendezett Biliárd Csapat EB-n.

A Magyar Biliárd Szövetség 2 csapatot indított az idei Csapat EB-n, melyet 2010. június 4-től 6-ig rendeztek Lengyelországban, Katowicében.

A diák csapat tagjai: Szolnoki Olivér, Papp Gergő, Kiss Péter
A junior csapat tagjai: Varga Bence, László Dániel, Szalóki József

A fiatalok Habó Alex (az egykori Elektromos kézilabdázója) vezetésével mentek ki Lengyelországba.

Olivérék az első nap során a csoportküzdelmekkel kezdték az EB-t. Először 3:0 arányban múlták felül a német B válogatottat, majd 2:1-re győzték le a lengyel és a svájci együttest is. Majd az utolsó mérkőzésen 3:0 arányú sikert arattak az EPBF (Europan Pocket Billiard Federation) lány válogatottja ellen, így 100%-os teljesítménnyel első helyen végeztek csoportjukban.

A jó szereplésnek köszönhetően a másnapi sorsoláson a másik csoport 2. helyezettével kerültek össze. Szép játékkal a cseh válogatottat is legyőzte a magyar csapat, ami azt jelentette, hogy döntőt játszhattak a fiatalok.

A döntőbe a német A válogatottal kerültek össze. Olivér 2-6-ról fordított, és hozta a meccsét 7-6-ra, de sajnos Papp Gergő, és Kiss Péter a saját meccsüket elveszítették, így a csapat 2:1-re kikapott, és a 2. helyet szerezte meg a Eb-n!

A junior válogatott a kezdeti döcögős játék ellenére a 3. helyen végzett, így elmondható, hogy edzőjük Habó Alex nagyon jó munkát végzett a csapatok felkészítésében.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

Előzmények

A rovat további cikkei

Facebook