Már majdnem jók a meccsek

A korábbi napokhoz képest izgalmas mérkőzéseket láthattunk hétfőn, de a gólátlag – a lepkék ellenére is - még mindig 2 alatt van.

Vasárnap Németország mentette meg a mundér becsületét, 4:0-s győzelmével kettőre növelte a gólátlagot, de hétfőn újra gólszegény napot láthattunk. A Hollandia-Dánia mérkőzéstől joggal várhattunk gólgazdag, látványos játékot, és a korábbi meccsekhez képest felüdülés volt látni a két csapatot. Azért jónak ez az összecsapás sem volt nevezhető, a bátran kezdő dánoknak csak a saját kapujukat sikerült bevenniük, a vezetés birtokában pedig rutinosan duplázták meg az előnyt, és gyűjtötték be a pontokat a hollandok. Ennél a produkciónál mindkét csapat többet tud.

A Japán-Kamerun meccs jóindulattal is csak a feledhető kategóriába tartozik, az ázsiaiak legalább felszántották a pályát, és találtak egy gólt. Az esti Olaszország-Paraguay összecsapástól ha nem is gólgazdag, de jó meccset vártunk. Az olaszok meglepő módon, támadó szellemben léptek pályára, ami a gyors gólt, és a szokásos olasz bunkerfocit vetítette elő. Paraguay azonban a semmiből vezetést szerzett, és átírta a mérkőzés forgatókönyvét. Az olaszok futhattak az eredmény után, meccs nagy részében mezőnyfölényben játszottak, de csak egy potyagóllal tudtak egyenlíteni, ami már a VB harmadik kapusbakiját jelentette.

Gólözön nyereményjátékunk viszont rendkívül izgalmas, szinte meccsről-meccsre változik a listavezető személye. Jelenleg Nati vezet, megelőzve Sudár Zoltánt és kbettit, de bizonyára a többieknek is lesz beleszólása a végső sorrendbe. Szerdán zárul az első forduló, még mindig nem késő regisztrálni az első sorsolás előtt, sőt, jó tippekkel behozható még az élmezőny is.

Eredmények

Hollandia - Dánia 2:0 (0:0)
Japán - Kamerun 1:0 (1:0)
Olaszország - Paraguay 1:1 (0:1)