Beindult a gépezet

Két újabb gyenge nap után csütörtökön végre 10 gólt láthattunk, és megvan az első nyertesünk is.

A keddi az Új-Zéland-Szlovákia és a Elefántcsontpart-Portugália mérkőzést nem lesz nehéz elfelejteni, legfeljebb az életünkből elpazarolt kétszer másfél órát sajnálhatjuk. Este a brazilok játéka üde színfolt volt, és bár csak egy góllal tudták legyőzni Észak-Koreát, mégis valami foci-félét láthattunk a világbajnokságon.

Szerdán visszaestünk a jól megszokott mederbe, pontosabban fogalmazva gödörbe. Délután a Honduras-Chile és a Spanyolország-Svájc mérkőzést szenvedhettük végig, utóbbi meccs nem is lett volna rossz, ha az Európa-bajnok focisták nem bal lábbal keltek volna fel, és nem egy szerencsétlen, érdekes, mókás vagy megalázó jelzővel is illethető góllal kaptak volna ki. Este ismét felüdülés volt látni Uruguay játékát, ami a 2. forduló kezdetén bizakodásra adhatott okot a szurkolóknak, a háromgólos vereség elszenvedője a házigazda, Dél-Afrika volt.

Csütörtökön végre egy világbajnokság színvonalát megütő játéknapot láthattunk, összesen tíz találattal. Szoros első félidő után Argentína átgázolt Dél-Koreán, Görögország emberelőnyben fordított Nigéria ellen, Mexiko pedig taktikus, jó játékkal előkészítette az elképzelés nélkül játszó franciák úticsomagját. Bizakodjunk a hasonló folytatásban!

Az első forduló zárásaként kisorsoltuk az első nyereményt: az első tálca sör boldog tulajdonosa simonp nevű játékosunk, aki kissé le van maradva a pontversenyben, jelenleg 38 ponttal áll, de bizakodik.

- A tálca sörnek leginkább a haverok fognak örülni, hétvégén el is pusztítjuk. Az eddigi tippjeim nem nagyon jöttek be, de még sok van a végéig, még akár nyerhetek is – mondta az első győztesünk.

Aki még nem határozta el magát, hogy beregisztráljon a játékba, még mindig nem késő. Jó tippekkel az éllovasokat is be lehet hozni, a sorsolás útján gazdára találó nyereményekre pedig bárkinek van esélye!

Továbbra is rendkívül szoros az élmezőny, Sudár Zoltán vezet 117 ponttal, közvetlenül mögötte Nati és kbetti áll 114-114 ponttal.

Eredmények

Kedd
Új-Zéland – Szlovákia 1:1 (0:0)
Elefántcsontpart – Portugália 0:0 (0:0)
Brazília – Észak-Korea 2:1 (0:0)

Szerda
Honduras – Chile 0:1 (0:0)
Spanyolország – Svájc 0:1 (0:0)
Dél-Afrika – Uruguay 0:3 (0:1)

Csütörtök
Argentína – Dél-Korea 4:1 (2:1)
Görögország – Nigéria 2:1 (1:1)
Franciaország – Mexikó 0:2 (0:0)