Jó hír az NCA felől

Korábban a pályázatok leállításáról szóltak a hírek, most a Nemzeti Civil Alapprogram a szerződéskötési folyamatok felgyorsulását ígéri.

Mivel az Nemzeti Civil Alapprogram azon kevés források egyike, amelyből civil szervezetek – köztük a sportszervezetek is – támogatáshoz juthatnak, és Veszprémből is sok pályázat érkezik, ezért gondoltuk úgy, hogy tájékoztatjuk a veszprémi sportbarátokat a pályázatokkal kapcsolatos információkról.

Az NCA elnöke, Nagy Ádám hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy leálltak a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatai, és a kormányváltás után egyelőre nem tudnak nyerteseket hirdetni, vagy a már megítélt támogatásokat kifizetni.

Még aznap a szervezet alelnöke, Horváth Tibor rácáfolt az elnök szavaira, és azt mondta, hogy felgyorsítják a szerződéskötési folyamatokat és a pályázati kifizetéseket, amelyek a kormányzati átadás-átvételt megelőzően halasztódtak.

- A kifizetést akadályozó szerződéskötési tevékenységek nem a napokban leállított folyamatból adódóan halasztódtak, hanem a kormányzati átadás-átvételt megelőző döntés következtében, amelynek felszámolásával kapcsolatban a szakminisztérium illetékes államtitkársága és az NCA tanácsa együttműködik – mondta Horváth Tibor.

Az elhibázott kommunikáció miatt az NCA tanácsa kezdeményezte Nagy Ádám elnöki megbízatásának visszavonását Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternél – számolt be a civilkd.hu.

Biztatjuk tehát a veszprémi szervezeteket, hogy a jövőben is pályázzanak, és a nyertes illetve az elbírálás alatt lévő pályázatokkal kapcsolatban is legyenek türelmesek és bizakodóak.