Nemzetközi mezőnyben bizonyítottak

Dunaszerdahelyen vendégszerepeltek a CENTRUM SE birkózói, és négy éremmel térhettek haza a szlovákiai viadalról.

Három ország tíz csapatának részvételével rendezték meg Szlovákiában, a Hódossy Zoltán szabadfogású birkózó emlékversenyt, ahol hazánkat a Veszprémi CENTRUM Sport Egyesület birkózói képviselték.

A hat korosztály számára kiírt versenyen kimondottan erős mezőny jött össze, hiszen a házigazda szlovákok több súlycsoportban is nemzeti bajnokaikat nevezték.

- A Strandbirkózó OB előtt ez volt az utolsó és egyben legnehezebb megmérettetésünk. Az erős mezőny ellenére szépen szerepeltek a fiúk, különösen tekintettel arra, hogy ez volt valamennyiük számára az első külföldi verseny – mondta Túri Péter edző.

- Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy valamennyi versenyzőnk pontszerző helyen végzett, így összesítésben tíz egyesületből a negyedik helyen zártunk, a Dunaszerdahely, a Kassa és a Vitkovice csapata mögött – folytatta Túri Péter.

- A nyári szünidőben sem pihennek birkózóink, hiszen heti három edzéssel készülnek a szombaton kezdődő Strandbirkózó OB futamaira, majd július végén kezdetét veszi az alapozó időszak – vette át a szót Janku Ferenc, az egyesület elnöke.

- Birkózó szakosztályunk várja a sportolni vágyó fiatalokat 5-21 éves korig. Edzéseinket a Kossuth Iskolában tartjuk minden kedden és csütörtökön 16 órától, illetve szombatonként 11 órától, amelyen a fiatalok az önvédelmi alapoktól a versenysportig, igényeiknek megfelelően kapnak képzéseket. Ifjú tagjainkat üdvözlő ajándékkal várjuk – mondta Janku Ferenc.

A veszprémi eredmények

I. hely: Krebsz Kolos 59 kg (Szilágyi Iskola)
II. hely: Krebsz Martin +50 kg (Dózsa Iskola)
III. hely: Balázs Levente 27 kg (Kossuth Iskola)
III. hely: Jákói Márk 42 kg (Kossuth Iskola)