Teljesítették a kitűzött célt

A Veszprémi Egyetem SC női röplabdázói csak rosszabb szettarányuknak köszönhetően szorultak a tizenegyedik helyre, ezzel stabil középcsapatként teljesítették az év eleji célkitűzést.

A női röplabda NB I idei küzdelmeinek egy jelentősen átalakult kerettel vágtak neki a veszprémi egyetemisták. Az alapszakaszban remekül teljesítettek a lányok, 10 győzelem mellett 5 vereséget könyvelhettek el, hazai pályán mindössze egyszer kellett vesztesen elhagyniuk a küzdőteret. Az alapszakaszt követően a 9-12. helyért zajló rájátszásban folytathatta a szereplést a csapat. A végelszámolásnál a Miskolc, a Kaposvár és a Veszprém is egyaránt négy győzelmet és két vereséget gyűjtött, a hármas holtversenyből a rosszabb szettarány miatt a bakonyi együttes került ki vesztesen, így meg kellett elégednie a tizenegyedik hellyel.

- A játékoskeret az év elején átalakult, meggyengültünk, így a vezetőség a középmezőny elérését tűzte ki célul. Az volt a legfontosabb, hogy elkerüljük a kiesést, és stabilan a középmezőnyben végezzünk, úgy gondolom, hogy célunkat maximálisan elértük – mondta Oláh János vezetőedző.

- Összességében kiegyenlített teljesítményt nyújtottunk, az alapszakasz után a legjobb négy között folytathattuk a bajnoki küzdelmeket. A feljutás lehetősége nem jöhetett szóba, mivel nem az első két helyen végeztünk. A rájátszásban nagyobb erőket mozgósítottunk, de sajnos a szettarány nem nekünk kedvezett, így végül a tizenegyedik helyen zártuk a bajnokságot – folytatta Oláh János.

- Komolyabb hullámvölgyek nélkül teljesítettük a bajnokságot, a centerjátékunkkal maximálisan elégedett voltam, itt átlag felett produkáltak játékosok. A feladóink is hatékonyan tudtak játszani, és a nyitásainkkal sem volt nagyobb probléma, bár itt a jövőben javulnunk kell. A többi játékterületet a közepesnél egy kicsit jobbra értékelem, a szélső játékosoknak még ütőerőben mindenképp fejlődniük kell. Szerencsére a pályán elkerültek bennünket a sérülések – értékelt a bakonyiak mestere.

Oláh János hangsúlyozta, hogy a játékosok többsége amatőr csapat lévén, tanulás és/vagy munka mellett űzi a röplabdát, ezért a keret nem lehetett mindig teljes.

- Nagy örömömre többen közülük az edzői munkába is belekóstoltak már kisebb utánpótláscsapatoknál.

A VESC együttese a Magyar Egyetemi és Főiskolás Bajnokságon bejutott a legjobb négy közé, a Gödöllőn rendezett négyes döntőben a TF, a Gödöllő, valamint a Nyíregyháza mögött a negyedik helyen végeztek. A csapat jövője még bizonytalan, a vezetőség jelenleg is tárgyal a játékosokkal, csak ezután alakul ki a végleges keret.