Erdei Zsolt a levegő királya

Erdei Zsolt nyerte „A levegő királya” címet a gyúrói repülőtéren megrendezett versenyen. A profi világbajnok ökölvívó világbajnok Bárdosi Sándort, Adrit és Katus Attilát megelőzve végzett az élen.

Feszült hírességek lepték el a gyúrói repülőteret hétfő reggel. A levegő királya címért szálltak harcba, amely a július 1-én és 2-án rendezendő, balatonfüredi Grand Aero Challenge felvezető eseménye volt. A sztárokat Veres Zoltán vitte a magasba (miután versenygépével tartott egy bemutatót), és különböző mutatványokkal szórakoztatta a lent maradtakat, amivel utasai tűrőképességét tesztelte.


Fotó: Simon Csaba

A repülés előtt és után a hírességek orvosi vizsgálaton vettek részt, és Dr. Fekete László az adatok változása alapján döntötte el, ki bírja legjobban a repülést. Számításai alapján Erdei Zsolt végzett az élen. Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok elégedett volt a sztárokkal, nem számított arra, hogy ilyen jól bírják majd a +3G, -0,5G terhelést. Az eredményhirdetés után köszönetképpen Veres Zoltánt reptették meg a versenyzők a maguk sajátos módján.


Fotó: Simon Csaba

Nyilatkozatok felszállás előtt:

Erdei Zsolt: Az utóbbi időben észrevettem magamon, hogy egyre többet félek a repülőgépen. Most azon vagyok, hogy túléljem ezt az egészet, van bennem egy kis félelem, de ezt le fogom küzdeni.
Katus Attila: Legalább 150-200 alkalommal repültem már, voltam mindenféle repülőn, helikopteren, ugrottam ki ejtőernyővel, ez a fajta repülés valószínűleg a legmaradandóbb élményem lesz. Ezek a forgások, zuhanások nagyon meg fognak viselni.

Nagy Adrienn: Csak helikopteren és utasszállító repülőn ültem eddig. A családomban a nagypapám volt vadászpilóta, szerintem tőle örököltem repülési szenvedélyem. Imádom a gyorsulást, a sebességet és azt, hogy repülőn ülhetek.

Bárdosi Sándor: Azt várom, hogy nagyon fájni fog. Van az a régi vicc, amikor a paraszt bácsit felviszik repülni. Azt, hogy a nyakamba folyik, azt én sem fogom gondolni.

Nyilatkozatok leszállás után:

Erdei Zsolt: Én a hintában is szédülök egy kicsit, van egy kis nyomás a gyomromban. Most is volt olyan, amikor úgy éreztem, hogy a gyomrom a számban van. Ha fent vagy és elengeded magadat, az egy fantasztikus érzés. Ha az ember nem görcsöl, akkor ez egy fantasztikus élmény, örök emléket hagyott bennem.

Katus Attila: Nincs az a vidámpark, ami így átmozgat. Fizikálisan nagyon megterheli az embert. Az is bennem volt, nehogy rosszul legyek. Ilyen jellegű terhelést még nem kaptam. Fantasztikus élmény volt.
Adri: Fantasztikus, amikor az ember így elveszti a kontrollját. Mindenképpen szeretnék menni még.
Bárdosi Sanyi: Nagyon nagy élmény volt. Amikor fejjel lefelé voltunk mondtam is Veres Zolinak, hogy milyen jól érzem magam. Az a baj, hogy nem nézek ki sokat ezekből a repülőkből, de nagyon durvákat csinálnak vele.