Kezdő csoportok első éve

A röplabda utánpótlás erősítésének céljából városunk három általános iskolájában indított kezdő csoportokat a Company Nyelviskola VRC.

2009 nyarán Fehér Tibor vezetésével indult el az utánpótlás szervezett építése. Év elején a Kossuthban és a Botevben is bemutató órát tartott a felnőtt csapat, gyerekeket toborozva kezdő csapatokba. Hasonló foglalkozás indult a Deák Iskolában is, amivel a röplabda utánpótlás csapatok erősítése a cél. A sportág elsajátítása nem könnyű feladat, ám a tavasszal megrendezésre került a városi Mini Kupa, ahol a kezdő csoportok igen jó és színvonalas meccseket játszottak egymással – számolt be az extraligás csapat hivatalos honlapja.

Áprilisban először utaztak idegenbe a röpis srácok, Kaposváron a Zádor Tibor Emléktornára nevezték be a Deák és Botev csapatát. Az erős ellenfelek ellen meccsrutin megszerzése volt a legfőbb cél. A Deák kilencedik, míg a Botev nyolcadik lett az igen színvonalas versenyen.

Pintér Eszter, a Botev edzőjének beszámolója: "Április 10-én Kaposváron vettünk részt a Zádor Tibor Emlékversenyen. A Boteves fiúknak ez volt a második megmérettetése, és már a következő hétvégi megyei diákolimpia döntőre is készültek. Az első mérkőzést a Kasi II. csapatával játszottuk. Nagyon ügyes játékkal sikerült szetett nyernünk a "rutinosabb" ellefelünkkel szemben. A 3. szettet azonban magabiztosan nyerte a Kasi. A második mérkőzésen a Kasi Kodállyal találkoztunk. Itt nem sikerült megismételni az előző jó teljesítményt, talán kicsit megilletődtek a fiúk, így 2:0-ra kikaptunk. Csoport
3.-ként a Deákkal és az Igallal játszottunk a 7-9. helyért. Az Igal csapatától szintén vereséget szenvedtünk 2:0 arányban, talán már kicsit elfáradtak főként fejben a gyerekek. Az utolsó meccset a Deák csapatával játszottuk. Őket nagy csatában és jó játékkal sikerült megvernünk 2:1-re. Összességében elégedett voltam a fiúkkal, ügyesen játszottak és tudásuknak megfelelően teljesítettek a régebb óta játszó csapatokkal szemben. A Botev csapatából a legjobb játékos címet Surányi Balázs kapta."

Következett Székesfehérváron a MASITA Mini Röplabda Kupa. A tornát a Botev Általános Iskola (edző: Pintér Eszter) csapata nyerte, második a Dunaújváros első csapata lett. Harmadik helyen a Deák Általános Iskola (edző: Fonyó Katalin) csapata lett. A negyedik helyen a Kossuth Általános Iskola végzett (edző: Tobak Eszter). Ötödik a házigazda Kodolányi első csapata, a hatodik a Dunaújváros második csapata, hetedik a Székesfehérvár második csapata. Körmérkőzéses rendszerben 6 mérkőzés után derült ki a végeredmény. A Botev Általános Iskola veretlenül lett az első.

Csak így tovább srácok, szép jövő áll előttetek!