Példát mutat tanítványainak

A Domonkos László Veszprémi Judo SE ötvenöt éves edzője, Károlyi Gábor megnyerte a veteránoknak rendezett Master Országos Bajnokságot, majd a budapesti világbajnokságon a 9. helyen végzett. Teljesítményével példát mutatott tanítványainak, és az idősebb korosztályt is a versenyzésre motiválja, mégis ő sokkal boldogabb, ha a versenyzői érnek el sikereket.

- Nagyon büszkék vagyunk Gáborra, megmutatta a tudását és akaraterejét. Kedvet kaptunk mindannyian, akik már nem versenyeznek, de visszajárnak edzésekre, hogy mi is megméressük magunkat, és megmutassuk, hogy mit tudunk – mondta Horváth László, a klub elnöke.

A veszprémi mestert a versenyzésre az motiválta, hogy idén már a Master OB-n elért helyezésekért is jár bajnoki pont, így saját klubjának rangját és minősítését tudta erősíteni.

- Kezdetben a bajnoki pontokon kívül semmi más nem motivált, úgy érzem, hogy a tanítványaim bíznak bennem anélkül is, hogy elindulnék versenyeken. Az országos bajnokság után muszáj volt elindulnom a VB-n is, hiszen ki más induljon, mint a legjobb, és ezt a tanítványaim is elvárták tőlem – érvelt Károlyi Gábor, aki gyakorlatilag a betegágyból lépett tatamira a világbajnokságon.

- Influenzás voltam, így alig tudtam vállalni a versenyt. Szerettem volna a 9. helynél előrébb végezni, de a leghasznosabb az volt, hogy újra átéreztem azt a hangulatot, amit a tanítványaim is éreznek egy-egy versenyen. Ugyanolyan volt, mint tizenévesen, nem bántam meg, hogy elindultam – magyarázta Károlyi, majd elárulta, hogy sosem tudott igazán örülni a győzelemnek.

- Ha nyertem, az mindig azt jelentette, hogy az ellenfelem gyengébb nálam, ezért nem tudtam igazán örülni, ha győztem. Inkább sajnáltam őket a vereségük miatt – mondta Károlyi.


Károlyi Gábor egyik tanítványával, Horváth Dorottyával

A veszprémi mester még nem tudja, hogy a jövőben újra tatamira lép-e, ha szükség lesz rá, bizonyára nem mond nemet, de inkább a tanítványaiból szeretne bajnokokat faragni.

- Én elsősorban edző vagyok, ezért remélem, hogy a versenyzőim átveszik a helyemet. Az ő teljesítményük minősít engem, nekem edzőként kell bizonyítanom – vélte Károlyi.

Az újdonsült bajnoknak nincs ideje pihenni, hiszen már szervezik a nyári táborokat, ahova a sportág kiválóságai, Braun Ákos és Kovács Antal is ellátogatnak. A világhírű sportolók segítik a veszprémiek felkészülését az őszi országos versenyekre, és a gyerekek pedig testközelből találkozhatnak igazi példaképekkel.