Aranyeső a Biliárd Európa Bajnokságon!

A 2010. július 29.-től augusztus 07.-ig Hollandiában megrendezésre kerülő Diák és Junior Európa Bajnokságon a magyar gyerekek remekül szerepeltek, hiszen öt játéknemből négyszer magyar diák állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A fiatalokat Habó Alex edző kísérte el a megmérettetésre. A veszprémi Szolnoki Olivér is EB aranyat nyert.

Varga Bence (16 éves) a 9-es és a 10-es játékban nyerte meg a kontinens viadalt, Deák Bence (16 éves) a 14/1 játékban lett első, és a 8-as játékban bronzérmes. A csapatversenyben pedig a magyar csapat nem talált legyőzőre, így a negyedik aranyérem is a magyar gyerekek nyakába kerülhetett.

A veszprémi Szolnoki Olivér (13 éves) a 14/1-es játékban a 17. helyen végzett, a 10-es játékban pedig a 9. helyen zárta az Európa Bajnokságot. Bár a csapatviadalokon tartalékjátékos volt, mégis felállhatott a dobogó legfelső fokára, és mint Európa Bajnok térhetett haza!

Olivér a záró gálán elnyerte az EPBF Referee Avard 2010 díjat, melyet azon gyerekek kaphatnak, akik a versenyen tanúsított viselkedése, hozzáállása indokolttá teszi. A verseny előtt a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés volt a cél, melyet élete első Európa Bajnokságán sikerült is teljesíteni.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is