Nagy Sportágválasztó - Floorball

A hétvégén sorra kerülő Nagy Sportágválasztó közel ötven sportága közül ezúttal a floorballt mutatjuk be.

Az egyesület 1991-ben alakult meg Veszprémben, és azóta folyamatosan működik. Ebben az évben még női floorball csapat is volt a városban. A Veszprém Lizards Floorball csapata Magyarország egyik legrégebb óta tevékenykedő floorball klubja - mondta Kiss Zoltán, a csapat játékos-edzője.

- Hol és mikor vannak az edzések, hány tagja van jelenleg az egyesületnek?

Az egyesületnek jelenleg 15 tagja van, de ez évről évre változik. Az edzések a veszprémi Munkacsarnokban zajlanak, heti három alkalommal másfél órán át készülnek a fiúk a következő megmérettetésre.

- Milyen adottságok és felszerelések szükségesek a sportág elkezdéséhez?

Annak, aki el szeretné kezdeni a floorballt, ugyanazokra a képességekre van szüksége, mint bármelyik csapatsportág elkezdéséhez.Csapatszellem, állóképesség, kitartás, illetve a technikai tudásra való fogékonyság elengedhetetlen adottságok bármelyik csapatsport elkezdéséhez.. Magához a játékhoz a legszükségesebb az ütő, kapusoknak a védőfelszerelés (sisak, szuszpenzor).

- Milyen eredményeket értetek el a megalakulás óta a bajnokságban, kupában?

2002 óta játszhatunk szervezett bajnokságban és azóta folyamatosan a másodosztályban szerepelünk. A legjobb eredményt a 2006/2007-es, illetve a 2009/2010-es szezonban értük el, amikor a dobogó második fokára állhattunk fel.

- Mivel készültök a sportágválasztóra (programok, bemutatók, egyebek), és milyen korosztályt vártok elsősorban?

Elsősorban az általános iskolás, illetve a középiskolás korosztályt várjuk, de bárki, akit érdekel nyugodtan látogasson el, hogy megismerhesse a sportágat. A sportágválasztóra bemutatójátékkal készülünk elsősorban, amelyet az utánpótlás csapat mutat majd be.