Nagy Sportágválasztó - Thai Box

A szeptember második hetében sorra kerülő Nagy Sportágválasztó közel ötven sportága közül ezúttal a Thai Boxot mutatjuk be.

-Az egyesületünk 1995-ben alakult meg hivatalosan, de már a 90-es évek elején elkezdtük a sportág megismertetését a veszprémi fiatalokkal. Azóta tevékenységünkkel és megelégedettségre okot adó eredményekkel igazolva szolgáljuk az igazi sportérzést, a közösség erejét, a szabadidő tartalmas és egészséges eltöltését, valamint a fiatalok hasznos életérzésének kialakítását. Mindezt igazolják Világ-, Európa-, és Hazai bajnoki helyezéseink és a tevékenységünkben eltöltött évtizednyi idő - kezdte a beszélgetést Körmendi Ferenc, a veszprémi Thai-Box Egyesület vezetője.

-Milyen szellemiséget képvisel ez a sportág (a gyökerekről röviden)?

-A korai időszak történelméről és harci hagyományairól kevés adat áll rendelkezésre, mivel 1767-ben burmai seregek elfoglalták és felgyújtották a régi fővárost, így a krónikák megsemmisültek. Kétségtelenül ma is a leghíresebb küzdelmi rendszer a muay thai, ismertebb nevén a Thai-box. Eredete a bizonytalan múltba nyúlik vissza. A Muay Thai vagy Thai-Box egy közel 1000 éves harcművészet. A modern Thai-Box természetesen a régi hírnevét ma is tartja. Sokan a világ leghatékonyabb pusztakezes harci művészetének tekintik, az alaptechnikákat lényegében ötféle ökölütés, négy könyöktámadás, három térddel való és öt lábfejjel történő rúgás adja.

-Hol és mikor vannak az edzések, hány tagja van jelenleg az egyesületnek?

-Az edzések a Veszprém Arénában Körmendi Ferenc és Biczi Károly irányításával folynak. Hétfőn, szerdán és pénteken 17.30-19.30-ig vannak edzések. Jelenleg átlagosan 30-40 sportolni vágyó látogatja a klubbot.

-Milyen adottságok és felszerelések szükségesek a sportág elkezdéséhez?

-Különleges adottságokat nem igényel a sportág, de természetesen mivel küzdősport, ezért szükség van egy bizonyos fizikumra, ami viszont a legfontosabb, az a kitartás és a fejlődni akarás. Aki sportolni, mozogni, versenyezni, fogyni szeretne, azt nemtől-kortól függetlenül szívesen látjuk edzéseinken. Az edzésekhez szükséges felszerelések: sportruházat, bokszkesztyű, fogvédő gumi, sípcsontvédő. Ezek beszerzésében természetesen segítséget tud nyújtani egyesületünk!

-Mivel készültök a sportágválasztóra (programok,bemutatók,egyebek), és milyen korosztályt vártok elsősorban?
- Szeretnénk bemutatni különböző technikákat, páros gyakorlatokat, küzdelmeket, erősítő-kondicionáló gyakorlatokat. A helyszínen mindenki kipróbálhatja felszereléseinket, és részt vehet lazító és erőnléti gyakorlatokban. Természetesen megpróbálunk válaszolni az érdeklődők minden olyan kérdésére, ami a Thai-Boxal kapcsolatos.

A sportág iránt érdeklődőket szeretettel várjuk.

elérhetőségek

Veszprémi Thai-Box SE
Kapcsolattartó: Körmendi Ferenc
Tel: +3670/3684386
További információ:  www.thaiboxveszprem.hu

Hozzászólások

Dear Sir, We are Experience Manufacturer and Exporter of all types of BOXING & BJJ SUITS,JUDO SUITS,KARATE SUITS, TAEKWONDO SUITS AND ETC.. We will give you total Satisfaction for Quality, Prices, Services please send us your fresh Demands to establish Mutual trade. Please visit our home page www.highstreetint.com/sports Assuring you of our every possible co-operation, we thank you in anticipation and look forward to receive your prompt and positive response per return. Yours Faithfully, Aqeel HIGH STREET INT'L Qasim Ali Road,Badal Street, Islampura Sialkot-51310 – Pakistan. Tel: 0092 315 2321000,0092 3338646045E-mail: info@highstreetint.com Website: www.highstreetint.com
Aqeel2015. február 11. 11:15
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook