Nagy Sportágválasztó - Bocsa

Egy Magyarországon kevésbé ismert sportágat, a bocsát mutatjuk be kedves olvasóinknak, melyet a Nagy Sportágválasztón ki is próbálhatnak.

A Bocsa Olaszországból ered, golyósport, amit lehet egyéniben és párban, valamint csapatban is játszani. A lényege, hogy egy 25 m hosszú, kötött pályán kell egy pici, piros golyóhoz, a pallinóhoz legközelebb gurítani, és az ellenfél golyóit a pallinó közeléből kidobni, vagy az ellenfél gurításánál jobbat, a pallinóhoz közelebbit gurítani - mondta Lipp János, a Lókúti TSC elnöke.


Forrás: szdsz.hu

Az egyesületünk 2003-ban alakult. Sajnos honlapunk még nincs, de a Magyar Bocsa Szövetség, aminek mi is tagjai vagyunk, a www.bocsa.sport.hu oldalon elérhető. Ott olvasható minden, ami a bocsával kapcsolatos, a sportágat űző egyesületek névsora, versenyeredmények, versenynaptár, nemezetközi eredmények is.

Kimagasló eredményeket is értünk el, többek között lókúti versenyzők is, pl. a Magyar Köztársaság Kupát már két ízben is elhódítta egy-egy női tagtársunk.

Az elkezdéshez nem kellenek adottságok, ezt bárki megpróbálhatja, különös fizikai erőnlétet sem igényel, némi ügyességet igen, de ez folyamatosan kialakul.

A pálya lehet benti szőnyeges pálya, ez kb. 25 m hosszú, 2 m széles, és kétoldalt, valamint a pálya végén palánkkal határolt. Bocsagolyó szükséges, amit Magyarországon tudomásunk szerint még nem lehet beszerezni, mi is Olaszországban vásároltuk.


Forrás: alomvidampark.hu

A sportágválasztóra bemutatójátékkal készülünk. Természetesen szórólapok, játékszabály ismertetők is lesznek, mert a játékszabály nem bonyolult, de adott, hogy mikor és hogyan lehet az ellenfél golyóját kidobni, és ezzel a saját golyóinkat jobb helyzetbe hozni - zárta gondolatait Lipp János.

Minden korosztályt szeretettel várunk, mert a bocsa nemcsak verseny, hanem szabadidős játék is.

A bocsa játékszabályai itt is megtekinthetőek.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is