Nem riadtak vissza az esőtől

Az időjárás nem kedvezett a Nagy Sportágválasztónak, de a lelkes sportszervezők szombaton is meg akarják tartani a programot.

Már csütörtök délután nagy volt a készülődés az egyetemi stadionban, péntek reggel pedig a gyülekező esőfelhők ellenére kinyitotta kapuit az I. Veszprém Megyei Nagy Sportágválasztó. Az óvodás és iskolás gyerekek – tanáraik kíséretében – egy óra alatt benépesítették a stadion területét, és lelkesen próbálták ki a több mint ötven sportágból álló palettából a számukra legszimpatikusabbakat.

Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere gratulált a szervezőknek, majd biztatta a résztvevőket és városunk lakosságát, hogy másnap is látogassanak ki az eseményre. Porga Gyula hangsúlyozta, hogy szükség van ilyen rendezvényekre a városnak, ezért a jövőben is támogatni fogja a hasonló kezdeményezéseket.

A rendezvény házigazdája, Fekete László a tiszta sport fontosságára hívta fel a figyelmet, majd elvegyült a gyerekek között, főleg kézilabdázott a nebulókkal. Koós Lukács Tímea, a sportágválasztó budapesti főkoordinátora elmondta, hogy idén először rendezik meg vidéki városokban is a rendezvénysorozatot, és az eddigi állomásokon – köztük Veszprémben is – sikert aratott.

A szervezők döntése alapján 13:00-kor befejeződött a pénteki program, a küzdősportosok viszont fél háromig várták a látogatókat. Az időjárás függvényében alakul a szombati program, a szervezők arra törekednek, hogy – a lehetőségekhez mérten – megtartsák a rendezvényt. Ha nem esik az eső, vagy kisebb zápor esetén biztosan rendelkezésre állnak szombaton is a különböző sportágak képviselői.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is
http://badge.facebook.com/badge/331816567843.3923.2001053217.png