Lassan beindul a nagyüzem

A kosárlabdázóknál is megkezdődik az új bajnoki szezon, valamint kézilabdásainkra mozgalmas hét vár.

Az MKB Veszprém a héten két bajnoki mérkőzést is játszik. Kedden, hazai pályán azt az újonc pécsi együttest fogadja, akik az előző fordulóban megszerezték első pontjaikat, miután öt góllal legyőzték a mezőkövesdi csapatot. Vasárnap nehezebbnek ígérkező mérkőzés vár Gulyásékra, ugyanis ahhoz a megerősödött Ferencvároshoz látogatnak, akik eddig mindkét mérkőzésükön győztesen hagyták el a pályát.

Szerdán a Veszprém Barabás KC lép pályára a Veszprém Arénában. Az első három fordulóban elszenvedett vereségek ellenére minden dicséret megilleti a lányokat, hiszen az FTC, DVSC, Vác trió rutinosabb, sokszoros válogatott játékosokból áll, mégis sikerült mindegyik gárdát megszorítani. Az újonc érdiek ellen minden esélye megvan a Barabásnak, hogy megkezdjék a bajnoki pontgyűjtést.

Pénteken megkezdődik az NB1/B-s kosárlabda bajnokság. A meggyengült, és sérülések által sújtott Veszprémi Egyetem SC a keleti csoportból átsorolt Újbuda TC-hez látogat. A veszprémiek idén is szeretnének a legjobb négy között végezni, melynek megvalósításához fontos lépés lenne az Újbuda legyőzése, bár nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Női labdarúgóink az elmúlt hétvégén kezdték meg bajnoki menetelésüket, de sajnos nem a legjobban. A lányok hazai pályán szenvedtek 9:2 arányú vereséget a TF-Hegyvidék csapatától. Most szombaton ahhoz a Sopronhoz utaznak, akik az első fordulóban Nyíregyházán maradtak alul 4:3 arányban.

Szombaton lépnek pályára férfi OB1/B-s floorballosaink is, a budapesti Ares HC második csapatához utaznak. Az első fordulóban, drámai mérkőzésen szenvedtek 9:8-as vereséget a veszprémi egyetemisták, úgy, hogy az első harmadban már 6:0-ra vezettek.

Az év utolsó hazai bajnoki mérkőzését játssza vasárnap a Veszprém Wildfires amerikai focicsapata. A bajnokságban eddig 2 győzelmet és 3 vereséget elkönyvelő bakonyi gárda ellenfele a hasonló mérleggel rendelkező Eger Heroes együttese lesz.

A Veszprém FC az előző fordulóban Budaörsön szakította meg kétmeccses győzelmi sorozatát. Most vasárnap ismét idegenben lépnek pályára Tataiék, méghozzá a bajnokság egyik esélyesének kikiáltott, nagy múlttal rendelkező Tatabánya otthonában.

Két héttel ezelőtt, az első körben aratott egygólos, négy piros lappal tarkított, győztes mérkőzéssel kezdte bajnoki szereplését a VESC NB2-es kézilabda csapata. Vasárnap megyei rangadó következik az egyetemisták számára, az ellenfél a Tapolca gárdája lesz. A Tapolca bajnoki bemutatkozása rosszul sikerült, mivel 12 góllal kikaptak a Győr otthonában.

Szeptember 14. (kedd)
18:00 MKB Veszprém KC – Uniqa-Pécs VSE férfi kézilabda NB1, helyszín: Veszprém Aréna

Szeptember 15. (szerda)
18:00 Veszprém Barabás KC – ÉTV-Érdi VSE női kézilabda NB1, helyszín: Veszprém Aréna

Szeptember 17. (péntek)
ELHALASZTVA!!!!19:20 Újbuda TC – Veszprémi Egyetem SC férfi kosárlabda NB1/B, helyszín: Budapest

Szeptember 18. (szombat)
15:00 Soproni FAC - Gizella Veszprémi SE női labdarúgás NB2, helyszín: Sopron
17:00 Ares HC „B” – VESC Lizards férfi floorball OB1/B, helyszín: Budapest

Szeptember 19. (vasárnap)
ELMARAD!!!15:00 Veszprém Wildfires – Eger Heroes amerikai futball bajnokság, helyszín: Veszprém, Schönherz-pálya
16:00 Enternet-FC Tatabánya - Veszprém FC férfi labdarúgás NB2, helyszín: Tatabánya
18:00 FTC-Sporek - MKB Veszprém KC férfi kézilabda NB1, helyszín: Pestszentlőrinc
18:00 Tapolca VSE – VESC férfi kézilabda NB2, helyszín: Tapolca