Bizonyítani akarnak

A dániai Világkupán 30 év után újra pályára léphet veszprémi játékos a magyar női kézilabda válogatottban, hiszen ketten is meghívót kaptak a válogatott keretbe. Legutóbb a '80-as években húzhatta magára a címeres mezt veszprémi játékos, most pedig Mehlmann Ibolyának és Ábrahám Szilviának lesz lehetősége bizonyítani.

Azon nem lepődik meg senki, ha férfi kézilabdázók szerepelnek hazánk legjobbjai között, hiszen az MKB Veszprém KC játékosai adják a férfi válogatott gerincét. Ezúttal azonban Mátéfi Eszter, szövetségi kapitány két veszprémi hölgyet talált alkalmasnak arra, hogy hazánkat képviseljék a világ legjobbjai között.

A Veszprém Barabás KC egyik nyári igazolása, Mehlmann Ibolya már rutinos válogatottnak számít, 2002 és 2007 között minden világversenyen részt vett, majd gyermeke születését követően idén visszatérhet a legjobbak közé.

- A válogatott mezt felhúzni mindig nagyon jó érzés, eddig 125-ször léptem pályára a válogatottban, de most is nagyon várom már. Miután visszatértem, egy fél évet NBI/B-ben játszottam Győrben, fokozatosan kezdtem el edzeni, ami jót tett a szervezetemnek. Sokat számított, hogy edzőmnek, Gyurka Jánosnak volt már korábban szülés után visszatérő játékosa, nagyon jól kezeli, sokat segít nekem. Szeretném megmutatni nő társaimnak, hogy a gyermekvállalás nem jár hátránnyal, ugyanoda el lehet jutni, mint ahol szülés előtt tartottunk – magyarázta Mehlmann Ibolya, a VBKC jobbátlövője, aki rutinjának és jó formájának köszönhetően bizonyára sokat fog játszani a Világkupán.

A veszprémiek beállósa, Ábrahám Szilvia már junior korban többször is közel állt ahhoz, hogy világversenyen bemutatkozhasson a magyar válogatottban, de végül az utolsó pillanatban rendre lemaradt a lehetőségekről.

- Az első ilyen alkalommal, még átlövőként végigcsináltam az egész alapozást, de végül itthon kellett maradnom. Amikor a Spartacusban játszottam, lesérült a beállósunk, és engem állítottak be. Majdnem egy egész szezont az új posztomon kellett végigjátszanom, és mivel jól sikerült, ott ragadtam. Megszerettem az új feladatomat, szeretek küzdeni a védőfalban – mesélte Ábrahám Szilvia, akinek pályára lépése még kérdéses, de bízik a lehetőségben.

- Óriási bizonyítási vágy ég bennem, meg akarom mutatni, hogy ott a helyem. Az utóbbi hetekben még ismeretlenektől is kaptam gratulációkat közösségi weboldalakon, volt olyan, aki egyenesen követelt a válogatottba. Ezek a visszajelzések nagyon jól estek nekem, és mivel tavaly is jó évet zártam, bízom benne, hogy lehetőséget fogok kapni.