Sportra fel! Hétvégén meccsdömping!

Ezen a hétvégén sem unatkozhatnak a sportbarátok, a veszprémi csapatok ismét több fronton veszik fel a küzdelmet a különböző bajnokságokban, ráadásul az MKB Veszprémen kívül mindenki hazai pályán.

A héten két mérkőzés vár a Veszprém FC labdarúgóira. Szerdán, a Magyar Kupa 3. fordulójában a tavalyi nagy rivális Lipót otthonában szerepelnek Tataiék. Az előző NB3-as szezonban mindkétszer a veszprémiek diadalmaskodtak, hazai pályán 4:0, idegenben 3:1 arányban. Szombaton, az NB2 Nyugati csoportjának 7. fordulójában a remek formában lévő Kozármisleny csapata látogat Veszprémbe. A vendégek a bajnokság első három körében nulla pontot szereztek, de az azt követő három fordulóban (Barcs, Győr, SZTK) százszázalékos teljesítményt nyújtottak, így nehéz feladat vár a VFC játékosaira.

Egy hét késéssel ugyan, de pénteken megkezdődik a kosárlabda NB1/B 2010/2011-es szezonja. A VESC ellenfele hazai pályán a Kozármisleny gárdája lesz, akik ellen tavaly kétszer is győztesen hagyták el a pályát Mérészék.

Hétvégén a Vetési Albert Gimnázium ad otthont a XIII. Véniss Sándor Emlékversenynek. Szombaton gyermek, diák és serdülő korú birkózók lépnek szőnyegre, a 10:00 órakor kezdődő szabadfogású viadalra Szlovákiából is érkeznek versenyzők. Vasárnap az U-23 Szabadfogású Országos Bajnokságot rendezik.

Szombaton mindkét nem számára megkezdődik a szezon a röplabdázóknál. Előbb a hölgyek lépnek pályára, akik az egyetem Tornacsarnokában fogadják a Rákospalota gárdáját, majd az urak következnek, akik az új otthonukban, a Lovassy László Gimnázium tornatermében fogadják a jó erőkből álló Kazincbarcika csapatát.

Vasárnap lép pályára a VESC Lizards floorballcsapata. Az egy-egy győzelemmel és vereséggel álló hazaiak azt a Szolnokot fogadják, akik az első két fordulóban nem találtak legyőzőre, így nagy csata várható a két bajnoki pontért.

Női labdarúgóink két vereség után hazai pályán javíthatnak mérlegükön. Az ellenfél a Dorogi Egyetértés együttese lesz, akik még egy mérkőzést sem játszottak az idei bajnokságban.

Az MKB Veszprém vasárnap a szlovákiai Eperjesen kezdi meg a Bajnokok Ligája küzdelmeit. A hazaiak a szlovák bajnokság mellett a magyar bajnokságban is szerepelnek, és az eddigi négy mérkőzésüket megnyerték, többek között a Pick Szegedet is megverték otthon, 33:30 arányban. A veszprémiek szintén veretlenek még a bajnokságban, három mérkőzésből gyűjtött hat ponttal állnak a tabella élén.

A férfi kézilabda NB2-ben igazi városi rangadóra kerül. A tabella második helyén álló, százszázalékos Veszprémi Egyetem ellenfele az egy-egy győzelemmel és vereséggel rendelkező MKB Veszprém második együttese lesz.

Szeptember 22. (szerda)
15:30 Lipót SK - Veszprém FC férfi labdarúgás Magyar Kupa, helyszín: Lipót

Szeptember 24. (péntek)
18:30 VESC – Ceragem Kozármisleny férfi kosárlabda NB1/B, helyszín: Vetési Albert Gimnázium

Szeptember 25. (szombat)
10:00 XIII. Véniss Sándor Emlékverseny birkózás, helyszín: Vetési Albert Gimnázium
16:00 Veszprém FC – Kozármisleny férfi labdarúgás NB2, helyszín: Egyetemi Stadion
16:00 VESC - Palota Böllhoff női röplabda NB1, helyszín: Egyetemi Tornacsarnok
18:00 Company VRC – Vegyész-RC Kazincbarcika férfi röplabda Extraliga, helyszín: Lovassy László Gimnázium

Szeptember 26. (vasárnap)
10:00 XIII. Véniss Sándor Emlékverseny birkózás, helyszín: Vetési Albert Gimnázium
12:30 VESC Lizards – Szolnok CFK férfi floorball OB1/B, helyszín: Stadion Munkacsarnok
15:00 Gizella-Veszprémi SE – Dorogi Egyetértés női labdarúgás NB2, helyszín: Jutasi úti műfüves pálya
17:30 Tatran Presov - MKB Veszprém férfi kézilabda BL, helyszín: Eperjes (Szlovákia)
18:00 VESC – MKB Veszprém II. férfi kézilabda, helyszín: Stadion Munkacsarnok