Megadhatják az alaphangot

A Kazincbarcika ellen kezdi meg a szezont férfi röplabdacsapatunk, igazi rangadóval indul a bajnokság.

Szombaton a második Extraligás szezonját kezdi meg a Company Nyelviskola VRC csapata. Alapos változáson esett át az együttes a nyár folyamán, új edzővel, több új játékossal és új helyszínen vág neki a bajnokságnak a csapat.

A sikerkovácsot, Szabó Gábort az egyik legsikeresebb hazai szakember, Nyári Sándor váltotta a kispadon, a Táncsics tornaterméből pedig a Lovassy sportcsarnokába költözött az együttes. A játékoskeretben is történtek változások. Szabó Gábor távozásával nemcsak az edzőt, hanem a kiváló libero játékost is pótolnia kellett a csapatnak, ezen a poszton még Nyári Sándor keresi a megfelelő játékost. A három érkező játékos közül Bánhegyi István a legrutinosabb, ő viszont Kaposvárról jár Veszprémbe, így nem tud minden edzésen részt venni. A Sümegről érkező Németh Zoltán és az ex-kazincbarcikai Cziczó Gábor is erősítésnek számít, valamint a juniorok közül is felhozott három tehetséges játékost Nyári Sándor a felnőtt keretbe: Kráml Szilveszter, Garamvölgyi Olivér és Myszöglád Dániel is hamarosan beépülhet a nagycsapatba.

Az első összecsapást a Kazincbarcika ellen vívja a csapat szombaton, a Lovassy gimnáziumban. A veszprémi szurkolóknak jó emlékeik vannak, hiszen hihetetlenül izgalmas párharcot vívott egymás ellen a két együttes az előző szezon rájátszásában. Az első mérkőzést itthon elveszítette a Veszprém, majd hihetetlen bravúrt végrehajtva idegenben diadalmaskodott, és a mindent eldöntő mérkőzésen is a VRC bizonyult jobbnak, amivel bejutott az Extraliga legjobb négy csapata közé, fennállása legnagyobb sikerét elérve.

A jelentősen átalakult veszprémi együttes bizakodva várja a bajnoki rajtot, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Kazincbarcika is erősített, és bizonyára a vendégek is győzni jönnek Veszprémbe. 

Jó mérkőzésre van kilátás

- A Kazincbarcika legyőzése csodával határos dolognak számított az előző szezonban, ami egy kiváló formaidőzítésnek és a hihetetlen küzdeni tudásnak volt az eredménye. Ez a Kazincbarcika azonban már nem az a Kazincbarcika, mint ahogy ez a Veszprém sem az a Veszprém. A vendégekhez két válogatott játékos érkezett a nyáron, más szerkezettel is állnak fel, és a Dunaferr Kupán már egy rendezett, jó csapat benyomását keltették. A Kazincbarcikát nem tartom esélytelennek még a bajnoki dobogóra sem, egy rendkívül nehéz, de megoldható feladat előtt állunk. Szabó Gábor a magyar mezőny egyik legmegbízhatóbb liberoja, ő nemcsak egy csapattag volt, hanem az egész szerkezet mozgatórugója. Már három játékost is kipróbáltam, de még keresem az utódját. A másik problémánk, hogy Tóth Tibor még három hétig nem áll a rendelkezésünkre, Bánhegyi István pedig csak levelező tagozaton tudja látogatni az edzéseket. Fizikálisan rendben vagyunk, a csapatszerkezet 70 százalékos állapotban van, viszont sáncmagasságban és ütésbiztosságban az új igazolásokkal erősödtünk. Czintula Mihálytól, Puspán Balázstól és Németh Ervintől nyitásfogadásban és támadásban sokat várok, és bízom a fiatalokban is, nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy Kráml Szilveszter a kezdőcsapatban fog helyet kapni. Hétfő óta arról beszélünk a srácokkal, hogy egy jó nyitányra van szükségünk, ehhez a pályán lévő hat játékosból négynek csúcsformában kell játszania, és a másik kettőnek is egy erős átlagot kell hoznia. Van fantázia ebben a csapatban, csak türelem kell hozzá, várhatóan a naptári év végére fogunk összeállni teljesen. Szombaton egy jó mérkőzésre van kilátás, nagyon várjuk a szurkolóinkat is – mondta Nyári Sándor, a VRC mestere. 

A tavalyi összecsapásokból kiindulva paprikás hangulatú, remek csata várható, ami megadhatja az alaphangot az egész bajnokságra.

Company Nyelviskola VRC – Vegyész-RC Kazincbarcika 09.25. (szombat) 18:00, helyszín: Lovassy László Gimnázium