Letették a névjegyüket Kaposváron

A Veszprémi Thai-box SE versenyzői alapos verést mértek ellenfeleikre a somogyi városban szombaton rendezett gálán.

Szeptember 25-én Kaposváron rendezték a Küzdősporttal a kábítószer ellen elnevezésű thai-box gálát. 13 mérkőzést láthattak a kilátogató a nézők, melyeknek időtartama 3x2 perc volt. A veszprémi színeket négy versenyző képviselte.

Elsőként Kuyun Elvis lépett kötelek közé -65 kg-ban, ellenfele egy hazai versenyző, Buzsáki Norbert volt. Elvis az első menetben összeszedett egy lábsérülést, de a nagy fájdalmak ellenére tovább harcolt, aminek meg is lett az eredménye: 3:0-s pontozással megnyerte élete első hivatalos mérkőzését.

A második veszprémi versenyző Kropf Gábor -71 kg-ban csapott össze a szintén kaposvári Rofrics Richárddal. Gábor végig irányító szerepet töltött be a ringben, és csak a gong mentette meg ellenfelét a kiütéstől. A bírok azonban nem így látták, a hazai pálya előnye meghozta Richárdnak a győzelmet 2:1-es megosztott pontozással. Még az ellenfél edzőinek véleménye szerint is Gábornak kellett volna győztesen kilépnie a ringből, élete első hivatalos mérkőzésén.

Harmadikként Kakasi Dominik lépett a szorítóba Theodoru Nikos, a Re-Gym Budapest versenyzője ellen -75kg-ban. Dominik már az első menetbe padlóra küldte ellenfelét, akit csak a gong mentett meg a kiütéstől. A második menetben viszont már nem állt mellé a szerencse, kétszer is rászámoltak, és végül kiütéssel győzött a nagy ütőerővel rendelkező veszprémi sportoló.

A veszprémi küldöttség negyedik versenyzője Koncsek Viktor volt, aki Kaszás Bálinttal (Re-Gym Budapest) mérte össze erejét -81kg-ban. Viktor nyugodtan, megfontoltan küzdött, ami már az első menetben meghozta a gyümölcsét: súlyos bordasérülést okozott ellenfelének, majd mindvégig irányította a mérkőzést, aminek 3:0-s győzelem lett az eredménye.

- Köszönöm a versenyzőimnek, hogy ilyen jól helytálltak, és hogy büszke lehettem rájuk – mondta Körmendi Ferenc, a Veszprémi Thai-box SE edzője.