Pakson vitézkedtek judosaink

Hétvégén Pakson rendezték a Judo Országos Bajnokság diák A, a Magyar Köztársaság Kupa ifjúsági,valamint az Atom Kupa diák B,C serdülő küzdelmeit.

A szombati napon az 1998-as (diák A) korosztály országos bajnokságát rendezték Pakson, a judo egyik hazai fellegvárában. Horváth Levente az értékes 5. helyet szerezte meg az igen népes mezőnyben. Az országos bajnokság után a diák B és C korosztálynak rendezték, a gyerekek körében is rangosnak ítélt Atom-kupát. Versenyzőink bátran küzdöttek, az utolsó pillanatokig nyílttá téve így minden mérkőzést. Az eredmények alapján egy-ketten csalódhattak, de a küzdelmeikre és önmagukra mindannyian büszkék lehetnek.

A dobogó második fokára John Dávid állhatott fel, Ender Tamás ötödik, Kékesi Péter a hetedik helyen végzett. Hajdú Balázs a jó edzésmunka és a hozzáállása ellenére kiesett.

Vasárnap már a nagyobbakat szólították tatamira. A serdülő Atom-kupa küzdelmeivel kezdődött a nap. A nagy meneteléssel Horváth Dorottya a döntőig menetelt, ahol a súlycsoport esélyesétől kapott ki. A fiú szakaszt ebben a korosztályban Windischmann Bence képviselte, a népes mezőnyben (32-es tábla) a harmadik helyen zárt.

Serdülők után az ifjúságiak „Magyar Köztársaság Kupa „ küzdelmeibe már csak egy veszprémi versenyző vetette be magát. John Réka talán eddigi judós élete legjobb formáját és hozzáállását dicséri a bronzérem, melyet Bor Barna olimpikonunktól vehetett át.