Vereség a "nagy Fradi" cseréitől

A NB2 Nyugati csoportjában a jórészt NB1-es kerettagokkal felálló FTC II sima győzelmet aratott a veszprémiek ellen.

A mérkőzés rövid krónikája:

12. perc: Baloldali hazai szabadrúgás után, a középre adott labda a keveredésben Kulcsárról a kapuba pattant, 1-0.
41. perc: Karakai verekedte le magát az alapvonalra, a középre adott labdájára Sánta érkezett, aki jobbal próbálta kapura sarkazni, de elakadt a labda. Az ellentámadásból Abdi került gólhelyzetbe, aki eltolta Varga mellett a játékszert, de a visszaérkező Leitold a gólvonalról mentett.
47. perc: Pölöskei kapta baloldalon tisztán a labdát, egyet tolt rajta és ballal lőtte kapura, lövése Vargát érintve került a hálóba, 2-0.
73. perc: Szép támadást vezetett a hazai csapat a jobbszélen, a beívelést még Grósz elsodorta, de a 16-oson belül leszerelték, és egy gyors passzal ziccerhelyzetbe hozták Pölöskeit, aki az üres kapuba passzolt, 3-0.
89. perc: Karakai kapott jó passzt, elfutott a jobboldalon, és a kimozduló kapus mellett a hosszúba helyezett, 3-1.

Az első félidőben nagyon nagy ritmussal kezdett a Ferencváros, beszorították a VFC-t a saját kapujuk elé, ahonnan nehezen tudták kihozni a labdát. A védekezésből csak elvétve vezettek támadást. A második félidőben már elkezdtek játszani a veszprémiek és helyzetekig is többször eljutottak.

FTC II. - Veszprém FC 3:1 (1:0)

Albert Stadion, 200 néző. Vezette: Barna Gábor (Iványi István, Kiss I. Balázs)

FTC II: Haber – Tóth A., Vattai, Fülöp, Sváb – Kulcsár, Peszmeg, Jakimovski (Vass a 73. percben) – Bölcsföldi (Pölöskei a 26. percben), Morales, Abdi (Fitos a 65. percben). Vezetőedző: Lipcsei Péter

Veszprém FC: Varga - Grósz (Szőllőskei  85. percben), Pálfi, Fehér, Leitold - Garai (Hudec a 46. percben), Borormisza, Sánta, Tatai - Finta (Babik a 60. percben), Karakai. Vezetőedző: Orbán Tamás

Gólszerzők: Kulcsár a 12., Pölöskei a 46. és 84. perc, illetve Karakai a 89. percben.

Sárga lap: Kulcsár.

A 8. forduló további eredményei:
BAJAI LSE - PÉCSI MFC 2 - 1
VIDEOTON-PUSKÁS AKADÉMIA - SZTK-ERIMA 3 - 0
KOZÁRMISLENY - ENTERNET-FC TATABÁNYA 1 - 1
GYŐRI ETO FC - GYIRMÓT FC 1 - 3
FC AJKA - HONVÉD-MAGYAR FUTBALL AK. 2 - 0