Partiban voltak a Miskolccal

Remek mérkőzést látott a veszprémi közönség, a rutinosabb miskolci csapat öt játszmában tudta csak legyőzni a VESC női röplabdacsapatát.

Az Extraligából az előző szezonban kieső Miskolc gárdáját fogadta a Veszprémi Egyetemi SC, a vezetőség együtt tartotta a csapatot, és határozott célja, hogy a bajnokság végén első helyen vívja ki a jogot az élvonalbeli indulásra.

Esélyeshez méltóan kezdett a vendég együttes, gyorsan kezébe vette az irányítást, és fokozatosan növelte előnyét az első szettben. A második technikai időnél már kilenc pont volt a különbség (7:16), sőt 11:22-nél már tizeneggyel mentek a vendégek. Ekkor azonban feltámadtak a veszprémi lányok, először zsinórban szereztek ötöt (16:22), majd két miskolci találatot követően (16:24), amikor már szinte semmi esély nem volt a szettben maradásra, állva hagyták a vendégeket a mi lányaink. Óriási lelkesedéssel és kreativitással gyűjtögették a pontokat, fittyet hányva arra, hogy a Miskolcnak már csak egy pont kellett a szett megnyeréséhez. A hazai szurkolótábor buzdítása mellett hét veszprémi pont született, amivel egyetlen pontra jöttek fel a mieink. (23:24) A bravúr azonban, ha egy hajszálon is múlott, de nem sikerült, nagy nehezen beütötte a Miskolc a szettet érő egy pontot. (23:25, 0:1)

Nem keseredtek el a veszprémi lányok az elveszített első játszma után, ott folytatták a második szettet, ahol az elsőt abbahagyták. Két gyors ponttal azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést (2:0), majd fokozatosan növelték az előnyüket. 6:2-nél már néggyel vezettek, az első technikai időnél pedig ötpontos előnnyel vonulhattak szünetre. (8:3) Most a Miskolcnak kellett küzdenie a szettben maradásért, de a hazaiak tovább növelték az előnyüket, 13:6-ra, majd a második technikai időnél már 16:7-re. Az ellenfél technikai képzettségét és rutinját hihetetlen lelkesedéssel kompenzálták a mieink, és 18:8-nál már tízzel vezettek. A hajrában sem tudott talpra állni a vendég csapat, 24:12-nél jutott először szettlabdához a VESC, és a harmadikat kihasználva magabiztosan hozta a játszmát. (25:14, 1:1)

A harmadik szett kiegyensúlyozott játékot hozott, az első technikai időig (8:7) végig a mieink vezettek, de a legnagyobb különbség két pont volt 4:2-nél és 6:4-nél. 8:9-nél vezettek először a vendégek, majd 9:12-nél volt először három pont a differencia. A továbbra is remekül küzdő veszprémi lányok 14:14-nél érték utol a Miskolcot, és 17:15-re már ők vezettek. 19:19-nél fordultak a hajrára a csapatok, a mieink gyorsan elhúztak kettővel (21:19), majd 23:21-et követően 24:22-nél két szettlabdához jutottak, de egalizáltak a vendégek (24:24), így maradt izgalom a végére is bőven. Kétszer a Miskolc jutott szettlabdához, de mindkétszer hárítottak a mieink, majd 27:26-nál nálunk volt az előny, de fordítottak a vendégek, és a harmadik szettlabdájukat már kihasználták. Ezzel elúszott a már szinte kézben lévő játszma, másodszor sem állt a veszprémi oldalra a szerencse. (27:29, 1:2)

Ez a részkudarc sem szegte kedvét a mieinknek, a negyedik szett elején benyitottak kettővel (2:0), de 3:3-nál egyenlítettek a vendégek, és fokozatosan átvették az irányítást. 6:5-re még a hazai oldalon volt az előny, de az első technikai időnél már a Miskolc ment kettővel. (6:8) A szünet után négyet ütött zsinórban a vendég gárda, így 6:12-nél elúszni látszott a meccs. Jött azonban a mai találkozón már megszokott veszprémi feltámadás, ami hét hazai pontot eredményezett, ezzel ismét megfordította az állást a VESC. (13:12) A második technikai időnél kettővel (16:14), 18:14-nél már néggyel is vezettek a mieink, és hiába kapaszkodtak a vendégek, 20:16-nál kezdődhetett meg a hajrá. Hosszú és idegtépő labdamenetek következtek, 22:18-nál még mindig négy pont volt a differencia, majd 24:19-nél jutottak szettlabdához a veszprémi lányok. Ezúttal nem bízták a véletlenre, kihasználták az első adódó lehetőséget, a játszma megnyerésével egalizáltak, jöhetett a döntő szett. (25:19, 2:2)

Álomszerűen kezdte a veszprémi csapat a döntő játszmát, 2:0-ra, majd 4:1-re is vezetett, de a Miskolc 5:5-nél utolérte a mienket, majd fordított, így kétpontos vendég előnynél cseréltek térfelet a csapatok. (6:8) Újabb két miskolci pont után (6:10) még egy utolsó veszprémi fellángolás következett (8:10), de egalizálni már nem sikerült. Felváltva estek a pontok, majd 10:14-nél az első mérkőzéslabdát kihasználták a vendégek, és megnyerték a mai izgalmas és fordulatos találkozót. (10:15, 2:3)

Mérkőzéstükör

- Két nagyjából egyforma csapat játszott a mai mérkőzésen, nekik is más az erősségük, nekünk is, változatos, izgalmas, jó meccset tudtunk játszani korrekt bíráskodás mellett. Az ötödik szett miatt egy kicsit mérges vagyok, mert nagyon jól kezdtünk, aztán érthetetlen módon görcsösen megálltunk, miközben semmi különös dolog nem történt, és máris lett a plusz kettőből mínusz kettő, majd mínusz négy. Utána egyszer sikerült még visszajönnünk, de túl nagy előnyt adtunk. Minden meccsen feszültek a játékosok, pedig én nem rakok rájuk terhet. Ez azért sajnálatos, mert féloldalas a csapat, és rendszerint marad még bennünk, mint ahogy most is történt – értékelt Oláh János, a VESC edzője.

Veszprémi Egyetemi SC - Albrecht-Miskoci VSC 2:3 (-23, 14, -27, 19, -10)