Megérdemelt Vidi siker

Veszprém FC - Videoton II. 0-2

Az NB2 Nyugati csoportjában megérdemelt győzelmet aratott a Videoton második együttese a gyengén játszó, a mérkőzést emberhátrányban befejező Veszprém FC ellen.

Szombaton kora délután a Veszprém FC a Videoton-Puskás Akadémia együttesét látta vendégül az NB2 Nyugati csoportjának 9. fordulójában. A hazaiaknál a súlyos sérülést szenvedett Kollár Zsolt mellett Nagy Károlyra sem számíthatott Székely Tibor másodedző, míg a tabellát holtversenyben vezető vendégeknél éppen a télen Veszprémből igazolt Soós János szenvedett bokaszalag-szakadást a hétközi edzésen, és minimum 5-6 hetet fog igénybe venni a gyógyulása. A másik veszprémi nevelésű játékos, Babos Barnabás a kispadon foglalt helyet, míg az első keretből Milanovic, Szakály Dénes és Lencse is a kezdőben kapott bizalmat Hartyáni Gábortól.

Remek, kora őszi időben, kb. 600 néző előtt kezdődhetett az összecsapás. A vendégeket mintegy 70 fős szurkolói csoport kísérte el Veszprémbe, akik igyekeztek felvenni a hangversenyt a hazai Queen’s City Ultras kb. 20 fős táborával. Az első helyzetre a 10. percig kellett várni, ekkor Tatai került helyzetbe Somodi kapujától 7 méterre, de Milanovic az utolsó pillanatban szerelte a hazai támadót. Negyedóra elteltével megszerezhette volna a vezetést a fehérvári gárda. Gyurcsó futott el a jobb szélen, beadása pontos volt, Lencse a tizenegyes pontnál átvette a labdát, de ahelyett, hogy ziccerben lőtt volna, még egy cselre szánta el magát, így a veszprémi védők tisztázni tudtak.


További képek a képre kattintva

Két perccel később Tatai került helyzetbe, de lövésébe Milanovicnak sikerült belelépnie. A szögletből Fehér Kornél fejelt néhány centivel a kapu fölé. A félidő felénél Móri került helyzetbe, de lövése nem találta el Varga Tamás kapuját. Félóra elteltével Lencse végezhetett el 20 méterről szabadrúgást, remekül tekerte el a sorfal mellett, de Varga Tamás bravúrral kiütötte a rövid alsóból. Az első félidő hátralevő részében jobbára a vendégek birtokolták a labdát, de egyik kapu előtt sem alakult ki nagyobb helyzet, egészen a 45. percig. Ekkor Lencse ment el a jobbszélen, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol Fehér Kornél lerántotta, bár a vendégek csatára sem volt éppen ártatlan a szituációban. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (0-1).

A második játékrészre kettős cserét hajtott végre a hazaiak másodedzője, Finta és Sánta helyett Karakai és Kalcsó érkezett a pályára. A játék képe azonban cseppet sem változott, a „kis” Vidi futószalagon alakította ki a helyzeteket. Előbb Gyurcsó lőtt a kapu mellé, majd Móri került ziccerbe, de a védők tisztázni tudtak, végül Lencse is gólt szerezhetett volna, de pontatlanul célzott. A két szurkolótáborra nem lehetett panasz, továbbra is lelkesen bíztatták saját csapatukat. Az 55. percben Karakai egyedül vezethette Somodira a labdát, de Szolnoki utolsó emberként, az utolsó pillanatban menteni tudott. Két perccel később egy pazar fehérvári összjáték után Fejes került nagy helyzetbe, 7 méterről kapura lőtt, de Varga Tamás remek vetődéssel hárítani tudott.

A 62. percben Lencse Lászlót remek ütemben ugratta ki Gyurcsót, aki a kimozduló Varga mellett 10 méterről lőtt a kapuba (0-2). Nem elég, hogy kétgólos hátrányba került a VFC, de két perccel később már emberhátrányba is. Tatai tíz percben belül két durva szabálytalanságot is elkövetett, melyekért 1-1 sárgában részesült, így sajnos társainál előbb mehetett zuhanyozni. A kiállítás után már nagyobb helyzet nem adódott a csapatok előtt, a vendégek mestere ekkor cserékkel frissítette együttesét. A 83. percben Lencse helyét a veszprémi nevelésű Babos Barna foglalta el. Az utolsó percben Szakály szabadrúgását hatalmas bravúrral tornázta ki Varga Tamás a léc alól.

Összességében, teljesen megérdemelt győzelmet szerzett a Vidi II, az elképzelés nélkül, rengeteg hibával játszó veszprémi csapat ellen.

A veszprémi vezetők sportszerűségét dicséri, hogy 5 jegyet ajándékoztak a Vidinek a szombat esti MKB Veszprém - Montpellier férfi kézilabda BL mérkőzésre, így a fehérváriak 5 játékosa a helyszínen tekinthette meg az összecsapást.

veszprém fc - Videoton-puskás akadémai 0:2 (0:1)

Veszprém, 600 néző.
Vezette: Gyarmati II Tibor (Péter Tamás, Bede Tamás dr.)

Veszprém FC: Varga - Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold – Szilágyi, Hudec (Babik a 60. percben), Sánta (Kalcsó a 46. percben), Boromisza – Tatai, Finta P. (Karakai a 46. percben). Edző: Székely Tibor

Videoton: Somodi - Margitics, Papizsanszkij, Milanovic, Présinger - Szolnoki (Rása a 76. percben), Fejes, Gyurcsó (Kis a 73. percben), Szakály D. - Móri, Lencse (Babos a 83. percben). Vezetőedző: Hartyáni Gábor

Gólszerzők: Lencse (11-esből) a 45. percben, Gyurcsó a 62. percben.

Kiállítva: Tatai a 65. percben.
Sárga lapok: Szilágyi, Fehér, Karakai, Babik, illetve Szakály.

A Nyugati csoport eredményei:
Budaörs – Kozármisleny 2-1 gólok: Tüske (50.), Sándor I. (70.) ill. Pavlovics (85.)
Tatabánya – FTC II 1-1 gólok: Forgács (85.) ill. Pölöskei (75.)
Győr II – BKV Előre 2-2 gólok: Berde (9.), Sharashenidze (23.) ill. Selei (20.), Baranyai (58.)
SZTK – Gyirmót 3-1 gólok: Majoros (54), Király A. (85), Csurka (87.) ill. Weitner (25.)
PMFC – Kaposvölgye 2-0 gólok: Wittrédi (24., 55.)

Hozzászólások

Kollár ZSolt nagyon hiányzik ebböl a csapatból!!!!!!!!!!!!
fati2010. október 12. 15:31
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook