Eseménydús judos hétvégék

Négy versenyen vettek részt az elmúlt két hétvégén a Veszprémi Judo SE versenyzői, Cegléden kezdték és Budapesten zárták a sort.

Szeptember 9-én két versenyző Cegléden volt érdekelt a Serdülő „B” országos bajnokságon. Sajnos nem az előzetes várakozásnak megfelelően sikerült a fellépés, Horváth László Levente 1 nyert és 2 vesztett mérkőzés után búcsúzott, Windischmann Bence pedig a döntőbe jutásnál szenvedett vereséget, de ami fájó, meg is sérült, így nem tudta folytatni a küzdelmet, és 5. helyen zárt.

Vasárnap a diák „B” Országos Bajnokságát rendezték meg Budapesten. Erős 4 fős csapattal vettek részt a veszprémiek a viadalon. Az eredmények a várakozásoktól kissé elmaradtak, de a nap végére, - látva az igen kiegyensúlyozott mezőnyt – már árnyaltabb volt a kép, és örülni tudtak már a veszprémiek is a helyezéseknek.

A lányok versenyében Nagy Viktória a 3. helyet szerezte meg, a fiúk közül Ender Tamás és John Dávid az ötödik helyen végzett, Kékesi Péter a súlycsoport váltás után még nem találta meg helyét a 42 kg-ban, így helyezetlenül zárt.

Egy héttel az OB után Ender Tamás és John Dávid Zágrábban mérette meg magát. A Zágráb Open elsősorban a volt Jugoszlávia tagországainak, úgy, mint Horvátország, Szlovénia, Szerbia versenye, de mi magyarok is részt vettünk rajta, sőt még Moszkvából is érkeztek gyerekek.

Nagy létszámú csoportok alakultak ki, a veszprémiek a 32-es tábláról indultak. Tamásnak az első meccsén a vezetés megszerzése után lanyhult a figyelme, és ez sajnos a továbbjutásába került. Dávid a 7. helyen végzett, a további küzdelmektől egy helyi fiú - akivel döntetlen meccset vívott - és egy bírói döntés fosztotta meg. A remek hangulatú versenyről emelt fővel, de sajnos érem nélkül jöttek haza a veszprémiek.

Október 17-én, Budapesten, az UTE küzdőcsarnokában rendezték a Diák „C” korcsoportos Magyar Köztársaság Kupát. A veszprémi egyesület színeit Hajdu Balázs képviselte, aki ügyes versenyzéssel értékes bronzérmet szerzett.