Sikeres cápavadászat

A floorball OB1/B-ben nem adta magát könnyen a White Sharks, de a VESC Lizards egy harmadnyi elsöprő rohammal megtörte a vendéglátók harci kedvét.

A fővárosi csapat korábban sokáig a másodosztály törzsgárdájához tartozott, de az utóbbi 2 évet az első osztályban töltötték. Érdekes módon azonban mégsem mondható, hogy az első osztályban töltött évek alatt a 'sharks erősödött volna, köszönhetően annak, hogy az utóbbi 2 évben a korábbi kulcsjátékosaik egész sora "vonult vissza" a népes klub B és C csapataiba, vagy igazolt máshová.

A csapatok érezhetően tartottak a másiktól, az első perceket biztonsági játék jellemezte. Egyik csapat sem jött ki a saját térfeléről letámadásra, de enyhe veszprémi mezőnyfölény alakult ki, amit viszont a hazaiak a felhúzódó veszprémi védők mögé történő egész pályás ívelésekkel igyekeztek javukra váltani. Néhány könnyelműen elpuskázott vendég lehetőség után mégis a hazai csapat szerezte meg a vezetést az első valamire való gólhelyzetéből. A labdát felhozó Kis Sz. balszerencsésen elcsúszott a félpályánál, az elhagyott labdára pedig a hazai színekben játszó Faragó csapott le, majd a túloldalon jó ütemben érkező Nagyot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki nem hibázott (1-0). A klasszikus kontragól után a fővárosiak méginkább a saját kapujukhoz szorultak, de a veszprémi próbálkozásokat továbbra sem koronázta siker. Kuti révén a kapuvasat is sikerült koptatni, de az egyenlítés egészen a 18. percig váratott magára, amikor Tölgyesi sarokból belőtt labdáját lőtte közvetlen közelről a középen egyedül hagyott Török a cápák hálójába (1-1). Egy komikus gólnak köszönhetően azonban fél percig sem örülhettek a bakonyiak. Egy labdszerzés után ígéretes vendég akció bontakozhatott volna ki, ha az indítani kívánt Kolossváry sarkáról nem pattan egyenesen Faragó elé a labda, aki könyörtelenül kipókhálózta a felső sarkot (1-2).

A második játékrészt Sütöri utolsó percben esett - 2 perces büntetést érő - szabálytalansága miatt emberhátrányban kezdték a gyíkok. A hazai csapat körülményes adogatását kihasználva több veszprémi ellenakció is indult, az egyik ilyen végén Vincze kapus szerezte meg a labdát, majd indítani akart, nem véve észre, hogy a kapu mögül saját térfelére visszaigyekvő Török épp mellette futna el. Nem tudni pontosan mi történt (a hevesen reklamáló hazaiak szerint Török "szándékosan kiütötte" Vincze kezéből a labdát, ám ez a verzió távol áll a valóságtól), de a játékszer indítás helyett a kapu előtt 5 méterre helyezkedő Tölgyesi elé került, aki higgadtan kilőtte a hazai kapu bal oldalát. A bírók rövid tanácskozás után úgy döntöttek, hogy nem történt szabálytalanság, a gól érvényes (2-2). Úgy tűnt végre sikerülhet megszerezni a vezetést is, de a hatodik percben Varga szinte 0 fokból leadott lövését követően Kanczler kapus elképesztő szerencsétlen gólt kapott(3-2). Ezután viszont sokszor éppen Fortuna istennő mentette meg a vendégek kapuját az újabb góltól, például mikor két másodpercen belül két hazai lövésnél is "csilingelt" a veszprémi kapuvas. A 9. percben Vénkúti használta ki a vendég védelem tehetetlenkedését, és egy harcos labdaszerzést követően hatalmas gólt húzott a hosszú felső sarokba (4-2). A 11. percben azonban végre megmutatkozott, hogy az eddigi bátortalan játék helyett mit kellett volna játszani, és szerencsére még nem volt késő a változtatáshoz. Az eddig fegyelmezetten visszahúzódó veszprémi támadók kissé fejvesztett módon letámadásra váltottak, aminek azonnal meglett a gyümölcse. Tölgyesi csapott le egy meglepett védő által eladott labdára, és csökkentett is a hátrányon (4-3). Három perccel később a mérkőzésen szokatlanul aktív Kuti már az egyenlítő gólt lőtte (4-4), Kolossváry 15. percben leadott sunyi lövése pedig már a vezetést jelentette (4-5). Hiába kért időt ezután a Sharks, képtelenek voltak hatékonyan felhozni a labdát, a játék továbbra is zömmel a hazai térfélen folyt. Az utolsó percben Tölgyesi-Török összjáték után utóbbi már a hatodik vendég gólt szerezte (4-6).

White Sharks - VESC Lizards 6-8 (2-1, 2-5, 2-2)

v: Hollósi, Schauer

Veszprém: Kanczler (kapus) – Cseh, Horváth, Kis Sz., Kiss Z., Knór (C, 1+0), Kolossváry(1+0) Kuti (1+0), Németh(0+1), Sütöri, Tóth, Szabó, Tölgyesi (3+2), Török (2+0). Edző: Kiss Zoltán