Csapatban is dobogósok

15 egyesület 105 versenyzőjének részvételével zajlott le hétvégén Kunszentmiklóson, az id. Bíró Károly Nemzetközi Szabadfogású Emlékverseny.

Szűk csapattal, 11 fővel neveztek be a versenyre a CENTRUM Sport Egyesület birkózói, akik számára fontos volt a tisztes helytállás, hiszen pont egy éve kezdték el a versenyzést. Az alaphangot a legnépesebb mezőnyben induló Jákói Márk okos, taktikus birkózása adta meg. Látványos küzdelme meghozta a CENTRUM-os fiúk harci kedvét, akik innentől győzelmet-győzelemre halmoztak, így a végelszámolásnál valamennyi veszprémi birkózó pontot szerzett.

A veszprémi eredmények

I. helyezettek:
- Biró Andor (Kossuth Iskola)
- Minyó Bence (Kossuth Iskola)
- Krebsz Martin (Dózsa Iskola)
- Németh Donát (Simonyi Iskola)
II. helyezettek:
- Schvarcinger Zsolt (Kossuth Iskola)
- Biró Barna (Kossuth Iskola)
- Horváth Benjamin (Báthory Iskola) Újoncként indult!
III. helyezettek:
- Nagy Gergő (Botev Iskola)
- Krebsz Kolos (Szilágyi Iskola)
V. helyezett:
- Jákói Márk (Kossuth Iskola)
VI. helyezett:
- Krebsz Boldizsár (Dózsa Iskola)

A csapatverseny eredménye

I. helyezett: Kunszentmiklós
II. helyezett: Orosháza
III. helyezett: CENTRUM Sport Egyesület - Veszprém
IV. helyezett: Kalocsa
V. helyezett: Érd
VI. helyezett: Kiskőrös

- Sajnos, a versenykiírás nem nekünk kedvezett, mondhatnánk azt is, hogy foghíjas volt, egy-egy korosztály súlycsoport kiírása. Egy évvel ezelőtt, még újoncként, a 14. helyen végeztünk ezen a versenyen. Egyértelműen látható a csapat fejlődése technikában, állóképességben és erőben egyaránt, és ezt nem csak a csapatbajnoki harmadik helyezésünk mondatja velem! Az pedig, hogy szabadfogásban a nagyon erős Duna-Tisza közi régióban sikerült bizonyítanunk, külön öröm a számunkra. Továbbra is várjuk 5-15 éves korig azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik szeretnének sikeres sportolókká válni! Bővebb információk és elérhetőségek megtalálhatóak egyesületünk weboldalán – mondta Túri Péter vezetőedző.