A VESC ellen tört meg az Eger sorozata

A több sebből vérző veszprémi lányok ellen megérdemelten szerezte meg első bajnoki győzelmét az Eger NB1-es röplabdacsapata.

Mindkét csapat rossz előjelekkel várhatta az összecsapást, különösen a vendégek, akik az eddigi öt mérkőzésen minden esetben vereséget szenvedtek, és a tabella utolsó helyén állnak. A veszprémiek három győzelemmel és két vereséggel rendelkeznek, otthon a Miskolctól, idegenben a Kaposvártól kaptak ki. Oláh János nagyon nehéz helyzetbe került, mivel Jezerniczki Tímea nyári távozása után Pintér Eszter is elhagyta a csapatot, valamint Dordzsceren Dádzsó megsérült, így kevés hadra fogható játékosa maradt a mesternek.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda, akik az első percekben megszerzett 2-3 pontos előnyt megtartották az első technikai szünetig (8:5). Kovács és Szelle révén tartotta a különbséget a VESC, azonban a második rövid pihenő előtt a vendégek magukhoz tértek, és kihasználva a hazaiak sorozatos hibáit, megfordították az állást (15:16). Ezt követően az egriek kerültek fölénybe, remek sáncmunkájuknak köszönhetően fokozatosan léptek el, miközben Oláh Jánosnak kétszer is időt kellett kérnie. A szett két rossz hazai nyitásfogadással ért véget, így a hevesiek nyerték az első játszmát (19:25, 0:1).

 A második szett ott folytatódott, ahol az első befejeződött. A veszprémiek sokat hibáztak, míg a vendégek ütései, ejtései rendre utat találtak a blokk mellett, így az első technikai szünetnél ők álltak jobban (5:8). Földesi és Kovács révén azonban magára talált a bakonyi gárda, és rövid alatt fordítottak, sőt tetemes előnyt szereztek (13:8). Mikor már úgy látszott, hogy a veszprémi lányok elkapták a fonalat, egy újabb hullámvölgy következett, így 14:13-as állásnál Oláh Jánosnak időt kellett kérnie. Ez sem segített a hazaiakon, akik ismét sok technikai hibát vétettek, a kulcsjátékosok nem találták a játék ritmusát, az egriek ezt köszönték, és közel kerültek a második játszma megnyeréséhez (16:20). A bakonyiak közül egyedül dicsérhető Kovács Anikó révén remek hajrát nyitott a VESC (20:21), de a heves megyeiek az időkérés után rendezték a sorokat, és behúzták a második szettet (21:25, 0:2).

A harmadik játszma elején a csapatok egymás hibáiból éltek, a nyitások és azok fogadása mindkét oldalon nagy problémát jelentett ezekben a percekben. Az első rövid pihenőt jelző dudaszónál a veszprémiek álltak jobban (8:7). A hullámvasút tovább folytatódott, hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek 1-2 ponttal, de a játékrész közepén az egriek koncentráltak jobban, így ők kerültek előnybe (14:16). A VESC ugyan gyorsan egyenlített (18:18), de ekkor ismét több hiba csúszott a gépezetbe, így elúszni látszott a mérkőzés (18:22). Az időkérés jó hatással volt Kovácsékra, akik remek hajrát nyitottak, talán a vendégek keze meg is remegett egy-két alkalommal, így 23-nál ismét egyenlő volt (23:23). Ezután két mérkőzéslabdája is volt a hevesi együttesnek, de mindkét alkalommal a szerencse a hazaiak mellé állt. Földési ütése után sikerült kihasználnia a VESC-nek a játszmalabdát, s az összecsapás folytatódhatott (27:25, 1:2).

A folytatás ismét a hibákról szólt, kevés volt a jó megmozdulás, de Bodnár és Kovács révén tartották magukat a hazaiak (6:8). Ezt követően azonban összeomlott a VESC, semmi nem akart összejönni a hazaiaknak, és az egriek ezt könyörtelenül kihasználták, örömjátékot produkálva szinte pillanatok alatt eldöntötték a játszmát (7:19). A végén még Szelle ütései révén kozmetikáztak a bakonyiak az eredményen, de a vendégek már nem adták ki kezükből az első idei bajnoki győzelmüket (17:25, 1:3).

VESC - AVE-Agria RC Eger 1:3 (-19, -21, 25, -17)

Veszprém 100 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, László É.

Veszprém: Telek, Kovács A., Szelle, Környei, Bodnár R., Földesi. Edző: Oláh János.

Eger: Petrás, Hajdú, Tóth E., Imreh, Dancs, Róth. Csere: Répászki (liberó), Kovács B. Edző: Juhászné Tóth Mária