Ajkai győzelem a megyei rangadón

A NB2 Nyugati csoportjának megyei rangadóján az esélyesebb ajkai csapat Mihalecz duplájával győzte le a Veszprém FC-t. A Veszprém zsinórban hatodik vereségét szenvedte el.

Nem hozott jó játékot az FC Ajka és a Veszprém FC szombati összecsapása, ahol a többet támadó hazaiak megérdemelten nyertek a továbbra is rossz formában szereplő vendégek ellen.

Rendkívül álmosan kezdődött a szomszédvárak rangadója a labdarúgó NB II. Nyugati csoport 12. fordulójában, amit az bizonyít a legjobban, hogy az első valamirevaló kísérletre az első játékrész közepéig kellett várni. Ekkor Gunther vette célba a vendégek kapuját, lövése nem sokkal kerülte el a felső sarkot. Ezután azonban megint nem alakult ki helyzet egyik oldalon sem, így némileg váratlanul szerezte meg a vezetést az FC Ajka, amikor Mihalecz a 36. percben remekül érkezett a szögletből beívelt labdára és a rövid oldalra csúsztatta azt.


foto24.hu (archív)

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, és mezőnyfölényüket a 61. percben gólra tudták váltani. A találatot megint Mihalecz jegyezte, ismét szögletből. A veszprémi védők nem tudták elfejelni a beívelést, ami éppen a csatár lábára hullott, aki közelről, kapásból a kapuba küldte a játékszert. Kissé megélénkült a mérkőzés, a cserékkel mindkét edző felpörgette csapatát, az irányítás viszont továbbra is a hazaiak kezében maradt. A vendégek szépíthettek volna, ám a remekül középre tekert labdát Tatai egy méterről a kapufára fejelte a 67. percben. A hazaiak több veszélyes kontrát vezettek, előbb Major lövése csattant a lécen, majd Mihalecz szerezhetett volna mesterhármast, amikor egy nagyszerű indítással kilépett a vendég védők közül, de okosan helyezett lövése kijött a kapufáról a 83. percben.

Az Ajka végül nem túl látványos, küzdelmes mérkőzésen két pontrúgásból szerzett góllal otthon tartotta a három pontot a rossz formában lévő Veszprém ellen - számolt be a mérkőzésről az indexveszprem.hu.

FC AJKA - VESZPRÉM FC 2–0 (1–0)

Ajka, 500 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Király K., Huszár B.)

Ajka: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Péter (Major N., 20.) – Szabó L., Kottán (Horváth Á., 73.), Pothárn – Gaál B. (Hegyi, 65.), Mihalecz, Gunther. Vezetőedző: Artner Tamás

Veszprém: Varga T. – Garai, Pálfi, Fehér K., Grósz – Szilágyi L. (Hudec, 57.), Leitold, Boromisza, Tatai – Szöllőskei (Babik, a szünetben), Finta (Karakai, a szünetben). Vezetőedző: Orbán Tamás

Gólszerző: Mihalecz a 36. és 60. percben.

Sárga lapok: Garai.