Atléták atléta nélkül

Naptárfotózáson jártak Budapesten a VEDAC atlétái, Loránd Lilla és Hudi Ákos képviselte a veszprémi színeket.

Erdélyi Gábor műtermében készültek azok a fotók, melyek a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) 2011. évi naptárában fognak megjelenni, a bevételt pedig a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére ajánlotta fel a szövetség.

Az elmúlt világversenyeken eredményesen szereplő, érmet nyert atlétákat hívta meg a szövetség a fotózásra. A júliusi, barcelonai Európa-bajnokságon két magyar dobogósunk volt, ennek megfelelően a bronzérmes diszkoszvető, Fazekas Róbert és a 110 méter gáton szintén harmadik Kiss Dániel pózolt a kamerák előtt.


Fazekas Róbert és Kiss Dániel

A MOL Tehetségtámogató Programjának tagja, Loránd Lilla a VEDAC futójaként, az Egyesület Államokban rendezett ifjúsági világbajnokságon, svédváltóban szerzett ezüstérmével „vívta ki” a jogot a fotózáson való részvételre, Nguyen Anasztáziával, Vincze Dorinával és Komiszár Krisztával együtt.


Loránd Lilla (jobbról a 2.)

- Nagyon jól éreztük magunkat, kisminkeltek, majd egymás mögé állítottak minket, és egy csoportkép készült a váltóról. Nem készültünk egyforma ruhával, így a bugyi és a top lett az egység – mondta vidáman Loránd Lilla.


Loránd Lilla (jobbra)

A VEDAC férfi tagozatát az idei junior világbajnokságon és a tavalyi Európa-bajnokságon is ezüstérmes kalapácsvető, Hudi Ákos képviselte.


Hudi Ákos (jobbra)

- Jó hangulatban zajlott a fotózás, örülök, hogy minket kértek fel, ráadásul ezzel másokon is segítünk, a jövőben is részt fogunk venni hasonló jótékony célú megmozduláson. A MASZ vezetése törekszik arra, hogy megismerjenek minket az országban, mi is népszerűsítjük az atlétikát, és bízom benne, hogy ezáltal több támogatónk is lesz – mondta Hudi Ákos.


Hudi Ákos (jobbra)

A fotózáson készült további képek a blikk.hu-n tekinthetők meg, ahol az esemény kapcsán Fazekas Róbert és Kiss Dániel is megszólalt. Több híradóban és a TV2 Aktív című műsorában is megjelent egy összeállítás a fotózásról.

Névjegyek


LORÁND LILLA

Születési dátum: 1992.12.23
Sportág: atlétika
Fő száma: 400 méteres síkfutás
Nemzetközi eredményei: Ifjúsági világbajnokság 2. (svédváltó), EYOF 2. (100 m váltó) és 4. (400 m egyéni), Gimnáziádé 2. (svédváltó) és 3. (400 m egyéni)

 

 

  

 

HUDI ÁKOS

Születési dátum: 1991.08.10
Sportág: atlétika
Fő száma: kalapácsvetés
Nemzetközi eredményei: Junior világbajnokság 2., junior Európa-bajnokság 2., U-23 Téli Dobó Európa-kupa 4. (mindegyik kalapácsvetésben)

galeria_52

Képgaléria