Aranyos judo hétvége Szekszárdon

Szenzációs veszprémi sikerekkel zárult a szekszárdi serdülő országos cselgáncsbajnokság, mindkét napra jutott veszprémi aranyérem.

A 219 judokát felvonultató mezőnyben az első siker Horváth László Levente nevéhez fűződik. A még diák korcsoportú versenyző az előkelő 3. helyen végzett. Testvére folytatta a sort, de Horváth Dorottya meg sem állt az aranyéremig. Rendkívül magabiztosan versenyzett az egész nap folyamán, rászolgált a rég várt sikerre.

A nap második aranyérmét a sérüléséből visszatérő még csak első éves serdülő, Windischmann Bence szerezte meg, így ő már kétszeres magyar bajnok. Bence felkészülésében a MOL Tehetségtámogató program nyújtott segítséget az Új Európa Alapítványon keresztül. A veszprémiek harmadik versenyzője Tóth János egy súlyos bírói tévedésnek köszönhetően helyezetlenül zárta a küzdelmeket.

Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódott a hétvége. Itt Windischmann Bence a Gemenc Judo klub csapatát erősítve szintén aranyérmet szerzett. A Veszprém Judo SE másik két versenyzője, Horváth László Levente, és Tóth János a zirci Vincze Judo SE színeiben az ötödik helyen végeztek.